Toyota Romania livreaza prima flota rent-a-car de hibride

in Business, Transport 19 July 2017 151 Views

Toyota Romania a ├«nceput livrarea ├«n luna iunie a unui num─âr de 15 unit─â╚Ťi Yaris Hybrid care s─â completeze flota de rent-a-car a companiei AVIS Rom├ónia. Unit─â╚Ťile vor constitui prima flot─â rent-a-car cu sistem de propulsie hibrid, o premier─â pentru pia╚Ťa din Rom├ónia. P├ón─â la sf├ór╚Öitul anului ├«n flot─â vor intra ╚Öi 10 automobile electrice.

 

Obiectivul nostru este ca prin diversificarea flotei s─â avem o cre╚Ötere cu 10% a cifrei de afaceri, fa┼ú─â de 7,4 milioane euro ├«nregistrat─â anul trecutÔÇŁ, a declarat Adrian H─âlm─âgean, director executiv al Avis Rom├ónia.

Sistemul hibrid are mai pu╚Ťine componente sensibile la uzur─â, iar cele existente au perioade de exploatare mai lungi. Spre exemplu, ambreiajul, alternatorul, demarorul lipsesc, iar ├«n cea mai mare parte a timpului fr├ónarea este electromagnetic─â cu recuperare de energie, motiv pentru care discurile ╚Öi pl─âcu╚Ťele de fr├ón─â trebuie schimbate mult mai rar.

Bateria nu se încarcă la priză ci prin frânare sau cu ajutorul motorului termic.

În ceea ce privește partea financiară, impozitul anual poate fi cu până la 100% mai mic decât în cazul unui model echivalent cu propulsie clasică.

├Än prima jum─âtate a anului ┬á2017, Toyota a v├óndut 791 de unit─â╚Ťi hibride, fa╚Ť─â de 192 ┬á├«n aceea╚Öi perioad─â a anului 2016, conform raportului APIA. Dintre acestea, cele mai multe, at├ót anul acesta, c├ót ╚Öi anul trecut, sunt reprezentate de modelul Yaris Hybrid (32% ├«n acest an).

Comentarii

comentarii