Toyota Romania livreaza prima flota rent-a-car de hibride

in Business, Transport 19 July 2017 99 Views

Toyota Romania a început livrarea în luna iunie a unui număr de 15 unități Yaris Hybrid care să completeze flota de rent-a-car a companiei AVIS România. Unitățile vor constitui prima flotă rent-a-car cu sistem de propulsie hibrid, o premieră pentru piața din România. Până la sfârșitul anului în flotă vor intra și 10 automobile electrice.

 

Obiectivul nostru este ca prin diversificarea flotei să avem o creștere cu 10% a cifrei de afaceri, faţă de 7,4 milioane euro înregistrată anul trecut”, a declarat Adrian Hălmăgean, director executiv al Avis România.

Sistemul hibrid are mai puține componente sensibile la uzură, iar cele existente au perioade de exploatare mai lungi. Spre exemplu, ambreiajul, alternatorul, demarorul lipsesc, iar în cea mai mare parte a timpului frânarea este electromagnetică cu recuperare de energie, motiv pentru care discurile și plăcuțele de frână trebuie schimbate mult mai rar.

Bateria nu se încarcă la priză ci prin frânare sau cu ajutorul motorului termic.

În ceea ce privește partea financiară, impozitul anual poate fi cu până la 100% mai mic decât în cazul unui model echivalent cu propulsie clasică.

În prima jumătate a anului  2017, Toyota a vândut 791 de unități hibride, față de 192  în aceeași perioadă a anului 2016, conform raportului APIA. Dintre acestea, cele mai multe, atât anul acesta, cât și anul trecut, sunt reprezentate de modelul Yaris Hybrid (32% în acest an).

Comentarii

comentarii