Toyota va produce sedanul Camry hibrid in China incepand cu 2010

in Transport 1 July 2008 51 Views

Toyota Motor Corp va incepe construirea si vanzarea versiunii hibrid a sedanului Camry incepand cu 2010 in China, anticipand cererea tot mai mare de automobile eco pe piata chineza, informeaza cotidianul japonez Nikkei, citat de Reuters.

Compania, care conduce industria tehnologiilor hibride benzina-electrice, face aceasta miscare ca urmare a faptului ca guvernul chinez, care a marit recent pretul benzinei, ia in considerare oferirea de tratament preferential privind taxele pentru masinile prietenoase cu mediul.

Cotidianul anunta ca Toyota are de gand sa produca 10.000 de masini pe an in provincia chineza de sud Guangdong, ca parte a parteneriatului cu Guangzhou Automobile Group Co. Toyota va produce Camry-ul pe benzina la uzina Guangzhou in 2009, versiunea hibrida urmand a fi produsa anul urmator.

Toyota a inceput, deja, asamblarea Priusului in China, insa numarul acestor masini hibrid este mic. Dintr-un total de 430.000 de masini Prius fabricate anul trecut, doar 320 au fost produse in China.

In iunie, compania a anuntat, de asemenea, producerea masinilor hibrid Camry in Thailanda si Australia in urmatorii doi ani, insa vicepresedintele Toyota, Takeshi Uchiyamada, a declarat ca productia de masini hibrid se va desfasura in cea mai mare parte in Japonia, din cauza dificultatilor de producere a componentelor esentiale in strainatate.

Foto: Reuters

Comentarii

comentarii