Trafic Bucuresti | Locul 1 în Europa și 5 în lume

in Transport 22 February 2017 373 Views

București este cel mai congestionat oraș din Europa și al cincilea cel mai aglomerat oraș din lume, în ceea ce privește condițiile de trafic, potrivit celui mai recent index realizat de TomTom.

trafic greu

foto: ucsusa.org

Bucureștenii petrec cu 50% mai mult timp în mașini decât în condiții normale de trafic. Capitala a înregistrat o creștere cu 7% a timpului petrecut în mașini față de anul trecut.

Potrivit indexului TomTom, rata de congestie a traficului este timpul petrecut în plus în trafic. Pentru a afla timpul pe care o persoană îl petrece în plus în trafic, cei care au realizat indexul au făcut o medie între cât timp petreci în mașină în orele de vârf și o oră de călătorit cu mașina, când nu există aglomerație. Apoi, au înmulțit rezultatul cu 230 de zile.

Așadar, bucureștenii petrec în mașini aproape o oră în plus în fiecare zi, ceea ce înseamnă că pierd anual circa circa 9 zile (218 ore) în autovehicule. Cea mai aglomerată zi în trafic a fost 5 decembrie 2016. La orele de vârf ale dimineții, bucureștenii petrec în mașini cu 90% mai mult decât în condiții normale de trafic. Din 2011 și până în 2016, rata de congestie a traficului a crescut cu 11 procente, de la 39% la 50%.

Orașele europene cu cel mai aglomerat trafic

În topul european, după București, cele mai aglomarate orașe sunt Moscova, unde șoferii petrec cu 44% mai mult timp în mașini, și Sankt Petersburg, unde se înregistrează o rată asemănătoare, de 41%. Londra ocupă locul patru, cu un nivel de congestie de 40%, în timp ce Paris se află pe locul șapte (38%), iar Atena ocupă locul zece (37%).

Orașele lumii cu cel mai aglomerat trafic

Din punct de vedere al traficului, cele mai aglomerate cinci orașe din lume sunt Mexico City (66%), Bangkok (61%), Jakarta (58%), Chongqing (52%) și București (50%). La nivel global, potrivit datelor TomTom, rata de congestie a traficului a crescut cu 13% din 2008 până în prezent.

TomTom produce sisteme de navigație GPS și deține un portal web care furnizează informații despre trafic în timp real.

Comentarii

comentarii