Traian Basescu: „Sustin deschideri de investitii, de exploatatii miniere unde este profitabil sa facem. Fie ca este vorba de aur, argint sau cupru

in Stiri 8 December 2011 109 Views

Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni despre pozitia Romaniei fata de solu╚Ťiile la criza economica din zona euro.

In discursul sau, extrem de tehnic si alambicat, presedintele Romaniei a spus, printre altele, ca sustine investitiile in exploatarile miniere, in vederea cresterii ocuparii fortei de munca in Romania, inclusiv privatizarea exploatarii miniere de cupru Cupru Min Abrud, care a fost scoasa la licitatie.

Desi nu a rostit numele Proiectului Rosia Montana, se poate deduce din declaratia presedintelui Romaniei ca acesta sustine, cel putin la modul declarativ, acest proiect.

„Sustin deschideri de investitii, de exploatatii miniere unde este profitabil s─â facem. Fie ca este vorba de aur, argint sau cupru”, a spus Traian Basescu.

Presedintele a mai declarat ca Romania este grav afectata de situatia din zona euro si ca „plateste o factura grea a deciziilor in zona euro”.

Seful statului va pleca astazi la Marsilia, la Congresul Partidului Popular European, unde va participa la o reuniune a liderilor de centru-dreapta din Uniune, la care sunt asteptati si Angela Merkel, si Nicolas Sarkozy.

Proiectul RMGC este "in etapa de autorizare de mediu"

“In prezent, proiectul Rosia Montana se afla in etapa de autorizare de mediu si asteptam un raspuns de la autoritatile competente”, a declarat, pentru Green Report, Catalin Hosu, Regional Communications Manager la Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).

Potrivit acestuia, proiectul de redeschidere a minei, propus de RMGC, “este cel mai complex proiect industrial din Romania” si va dura cel putin 20 de ani.

Mihaela Pavnutescu
 

Comentarii

comentarii