Prima companie de transport maritim autonom din lume se lansează în Norvegia

in Transport 10 April 201813 Views

Două companii norvegiene de transport maritim, Wilhelmsen și Kongsberg, lansează împreună prima companie de transport maritim autonom din lume, numită Massterly.

nave autonome

Cu o experien╚Ť─â combinat─â de 360 de ani, Kongsberg vor oferi expertiz─â tehnic─â, iar Wilhelmsen vor supraveghea opera╚Ťiunile de gestionare a navelor ╚Öi de logistic─â. Navele autonome vor fi monitorizate ╚Öi ├«ndrumate ├«n centre de control care vor fi ├«nfiin╚Ťate pe uscat.

Thomas Wilhelmsen, CEO Wilhelmsen, a dat mai multe detalii pentru publica╚Ťia Maritime Journal:

ÔÇ×Ca o na╚Ťiune maritim─â de prim rang la nivel mondial, Norvegia ╚Öi-a asumat pozi╚Ťia de lider ├«n dezvoltarea navelor autonome. Prin crearea unei noi companii numite Massterly, facem urm─âtorul pas ├«n aceast─â c─âl─âtorie prin ├«nfiin╚Ťarea infrastructurii ╚Öi a serviciilor pentru a concepe ╚Öi a gestiona navele, precum ╚Öi oferirea unor solu╚Ťii avansate de logistic─â asociate cu opera╚Ťiuni maritime autonome.ÔÇŁ

Anul trecut, Norvegia a lansat prima nav─â de transport electric─â, Yara Birkeland, care va deveni complet autonom─â p├ón─â ├«n 2020. Construc╚Ťia navei a costat ├«n jur de 25 milioane de dolari, iar prima misiune de transport a costat aproape de trei ori mai mult dec├ót o nav─â obi╚Önuit─â. Conform estim─ârilor, nava electric─â va economisi p├ón─â la 90% din costurile anuale necesare pentru munc─â ╚Öi combustibil.

nave autonome

Navele autonome au numeroase beneficii, cum ar fi costuri de operare mai mici, costuri de c─âl─âtorie reduse ╚Öi profitabilitate crescut─â. Veniturile navelor de marf─â depind de cantitatea de marf─â pe care o pot ├«nc─ârca, iar o nav─â autonom─â are spa╚Ťiu ├«n plus, nemaifiind nevoie de instala╚Ťii de cazare pentru echipaj.

Compania plănuiește lansarea unor nave de dimensiuni mai mari odată ce reglementările vor intra în vigoare.

Green Report Shop Transport ECO

Comentarii

comentarii