Premieră mondială: transportul în comun din Luxemburg va fi gratuit

in Transport 7 December 2018 100 Views

Călătoriile cu trenul, tramvaiul și autobuzul vor fi gratuite în Luxemburg începând cu vara viitoare, pentru a reduce traficul și poluarea.

Planul a fost propus de guvernul condus de Xavier Bettel, care a fost ales miercuri pentru un al doilea mandat ca prim ministru. Partidul democrat din care face parte Bettel va forma un guvern cu partidul socialist și cel ecologist. Bettel a promis să prioritizeze mediul în timpul campaniei electorale.

Luxembourg City, capitala statului, are mari probleme cu traficul. Deși are doar 110.000 locuitori, peste 400.000 de oameni fac naveta în oraș pentru a munci. Un studiu arăta că șoferii din capitală au petrecut în medie 33 de ore în ambuteiaje în 2016.

Statul are 600.000 de locuitori, ├«ns─â aproape 200.000 de oameni care tr─âiesc ├«n Fran╚Ťa, Belgia ╚Öi Germania trec gran╚Ťia ├«n fiecare zi pentru a munci ├«n Luxemburg.

├Änc─â un ora┼č din Rom├ónia cump─âr─â autobuze electrice. Prim─âria Turda a b─âtut palma pentru 20 de vehicule

În această vară, guvernul a început să ofere transport gratuit tuturor copiilor și persoanelor tinere sub 20 de ani. Călătorii trebuie să plătească doar 2 euro pentru până la 2 ore de drum.

Green Report Shop Transport ECO

Începând cu vara lui 2019 toate biletele vor fi eliminate, însă nu au fost încă luate decizii cu privire la implementarea regulii în cazul compartimentelor de clasa întâi și a doua din trenuri.

Pe lângă planul privind gratuitatea transportului în comun, noul guvern ia în considerare legalizarea cannabisului și introducerea a două noi sărbători legale.

Comentarii

comentarii