Transporturile de deseuri din constructii vor fi urmarite si monitorizate

in Business 18 January 2008 62 Views

MMDD vrea sa fie urmarite traseele deseurilor provenite din constructii pentru ca acestea sa nu mai ajunga in locuri nepermise, iar in cazul in care se descopera nereguli se vor confisca vehiculele transportatoare, a anuntat, vineri, ministrul Mediului.

Attila Korodi a declarat ca s-a constatat ca amenzile nu mai sunt suficiente pentru a stopa transportul de deseuri din constructii in zone nepermise, iar in acest sens MMDD a intocmit un act normativ prin care aceste transporturi sa fie urmarite si pedeapsa sa fie confiscarea masinii cu care se face transportul.

“In prezent in Romania nu exista un asemenea sistem si consideram ca el este necesar. Vrem sa cream un sistem de urmarire atat pentru deseurile provenite din constructii cat si pentru deseurile periculoase”, a spus Korodi.

Ministerul se afla in discutii cu Ministerul Transporturilor in ceea ce priveste noul act normativ care mai include si masuri ca reutilizarea materialelor din constructii si limitarea transportului de marfuri cu camioane, acestea putand fi transportate pe calea ferata, masura care ajuta atat mediul cat si deblocarea drumurilor din toata tara.

Cu aceeasi ocazie, ministrul a mai anuntat Campania de colectare DEEE pe 2008. Aceasta va avea loc in datele 5 aprilie, 3 mai, 6 septembrie si 4 octombrie, in ultimele doua zile campania va fi tinuta si in zonele rurale.

Comentarii

comentarii