Transylvaliens, un festival eco-responsabil

in EcoLIFESTYLE 28 July 2017 224 Views

├Änc─â un festival de muzic─â cu respect pentru natur─â, care se desf─â╚Öoar─â ├«ntr-o p─âdure din apropiere de Ludo╚Ö (Sibiu), ├«╚Öi educ─â publicul s─â devin─â mai responsabil ├«n raport cu mediul ├«nconjur─âtor. De asemenea, ╚Öi organizatorii Electric Castle ╚Öi-au asumat, ├«ncep├ónd cu edi╚Ťia din acest an, o strategie zero waste pe termen lung.┬á

eco

foto: www.transylvaliens.com/

Prin misiunea asumat─â de organizatorii Transylvaliens, ÔÇ×Leave Only Footsteps BehindÔÇŁ, participan╚Ťii sunt ├«ncuraja╚Ťi s─â aib─â o amprent─â c├ót mai mic─â asupra mediului.

Transylvaliens este un festival de muzic─â ce are loc ├«n Sibiu ╚Öi promoveaz─â diversitatea prin muzic─â, art─â ╚Öi cultur─â alternativ─â ├«n natur─â. Acesta se desf─â╚Öoar─â perioada 26-30 iulie, fiind deja la a patra edi╚Ťie. O noutate a edi╚Ťiei din acest an este c─â pentru decorurile festivalului se vor folosi materiale locale g─âsite ├«n p─âdure care vor intra ├«ntr-un proces de upcycling, prin care li se va da un alt scop. Alternative s-a al─âturat organizatorilor festivalului pentru a participa activ la misiunea asumat─â ╚Öi ei sunt cei care vor asigura acest proces.

Cite╚Öte ╚Öi:┬áDe unic─â folosin╚Ť─â: Cu ce ├«nlocuie╚Öti punga de plastic. 5 alternative, made in Romania

Care sunt recomand─ârile organizatorilor pentru o experien╚Ť─â eco-responsabil─â

  1. Recipiente reutilizabile

├Än cadrul festivalului, participan╚Ťii sunt ├«ncuraja╚Ťi s─â vin─â cu propriile pahare, c─âni, sticle reutilizabile ├«n care le vor fi servite b─âuturile. ├Än plus, ei ├«╚Öi pot crea propriul pahar reutilizabil pe care s─â ├«l personalizeze cu un sticker.

2. Produse de igienă personală prietenoase cu natura

Cei care vin Transylvaliens sunt ├«ncuraja╚Ťi s─â foloseasc─â produse de igien─â personal─â prietenoase cu natura. Perspectiva lor este c─â, ÔÇ×dac─â un produs este prea toxic de m├óncat, atunci va fi toxic ╚Öi pentru corp ╚Öi pentru natur─âÔÇŁ.

3. Colectarea selectivă a deșeurilor

În cadrul festivalului vor fi locuri special amenajate: anvelope colorate în care se poate arunca plastic și aluminiu și anvelope negre în care pot fi colectate resturile menajere.

4. Mai multe recipiente reutilizabile sunt bine-venite. Cu c├ót mai recipiente reutilizabile, cu at├ót mai bine. Participan╚Ťii ├«╚Öi pot aduce propriile furculi╚Ťe, cu╚Ťite, linguri, recipiente pentru ap─â sau farfurii pe care s─â le foloseasc─â ├«n cadrul evenimentului.

 

eco

foto: www.transylvaliens.com/

5. F─âr─â paie de plastic

├Änc─â din 2016, ├«n cadrul festivalului nu s-au servit b─âuturi ├«nso╚Ťite de paie din plastic, acestea fiind considerate o risip─â de resurse.

6. Reduceri pentru bicicliști

Cei care aleg s─â vin─â cu bicicleta la festival vor beneficia de reduceri.

7. Car-sharing

Pe pagina de Facebook a evenimentului, cei care vin la festival ├«╚Öi pot ├«mp─âr╚Ťi ma╚Öinile ├«n drumul c─âtre loca╚Ťie, iar cei care nu au un mijloc de transport ├«l pot astfel g─âsi.

8.┬áMen╚Ťinerea cur─â╚Ťeniei

Organizatorii ├«i roag─â pe participan╚Ťi s─â p─âstreze zona de campare curat─â, pe toat─â durata festivalului.

9. Scrumiere portabile pentru fum─âtori

Voluntarii din cadrul evenimentului vor pune la dispozi╚Ťie fum─âtorilor scrumiere portabile pentru ca mucurile de ╚Ťigar─â s─â nu ajung─â ├«n natur─â.

10.┬áSfaturi de la participan╚Ťi

Cei care particip─â la festival pot propune idei pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi m─âsurile deja existente.

eco

foto: www.transylvaliens.com/

 

Comentarii

comentarii