Transylvaliens, un festival eco-responsabil

in EcoLIFESTYLE 28 July 2017 147 Views

Încă un festival de muzică cu respect pentru natură, care se desfășoară într-o pădure din apropiere de Ludoș (Sibiu), își educă publicul să devină mai responsabil în raport cu mediul înconjurător. De asemenea, și organizatorii Electric Castle și-au asumat, începând cu ediția din acest an, o strategie zero waste pe termen lung. 

eco

foto: www.transylvaliens.com/

Prin misiunea asumată de organizatorii Transylvaliens, „Leave Only Footsteps Behind”, participanții sunt încurajați să aibă o amprentă cât mai mică asupra mediului.

Transylvaliens este un festival de muzică ce are loc în Sibiu și promovează diversitatea prin muzică, artă și cultură alternativă în natură. Acesta se desfășoară perioada 26-30 iulie, fiind deja la a patra ediție. O noutate a ediției din acest an este că pentru decorurile festivalului se vor folosi materiale locale găsite în pădure care vor intra într-un proces de upcycling, prin care li se va da un alt scop. Alternative s-a alăturat organizatorilor festivalului pentru a participa activ la misiunea asumată și ei sunt cei care vor asigura acest proces.

Citește și: De unică folosință: Cu ce înlocuiești punga de plastic. 5 alternative, made in Romania

Care sunt recomandările organizatorilor pentru o experiență eco-responsabilă

  1. Recipiente reutilizabile

În cadrul festivalului, participanții sunt încurajați să vină cu propriile pahare, căni, sticle reutilizabile în care le vor fi servite băuturile. În plus, ei își pot crea propriul pahar reutilizabil pe care să îl personalizeze cu un sticker.

2. Produse de igienă personală prietenoase cu natura

Cei care vin Transylvaliens sunt încurajați să folosească produse de igienă personală prietenoase cu natura. Perspectiva lor este că, „dacă un produs este prea toxic de mâncat, atunci va fi toxic și pentru corp și pentru natură”.

3. Colectarea selectivă a deșeurilor

În cadrul festivalului vor fi locuri special amenajate: anvelope colorate în care se poate arunca plastic și aluminiu și anvelope negre în care pot fi colectate resturile menajere.

4. Mai multe recipiente reutilizabile sunt bine-venite. Cu cât mai recipiente reutilizabile, cu atât mai bine. Participanții își pot aduce propriile furculițe, cuțite, linguri, recipiente pentru apă sau farfurii pe care să le folosească în cadrul evenimentului.

 

eco

foto: www.transylvaliens.com/

5. Fără paie de plastic

Încă din 2016, în cadrul festivalului nu s-au servit băuturi însoțite de paie din plastic, acestea fiind considerate o risipă de resurse.

6. Reduceri pentru bicicliști

Cei care aleg să vină cu bicicleta la festival vor beneficia de reduceri.

7. Car-sharing

Pe pagina de Facebook a evenimentului, cei care vin la festival își pot împărți mașinile în drumul către locație, iar cei care nu au un mijloc de transport îl pot astfel găsi.

8. Menținerea curățeniei

Organizatorii îi roagă pe participanți să păstreze zona de campare curată, pe toată durata festivalului.

9. Scrumiere portabile pentru fumători

Voluntarii din cadrul evenimentului vor pune la dispoziție fumătorilor scrumiere portabile pentru ca mucurile de țigară să nu ajungă în natură.

10. Sfaturi de la participanți

Cei care participă la festival pot propune idei pentru a îmbunătăți măsurile deja existente.

eco

foto: www.transylvaliens.com/

 

Comentarii

comentarii