Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Trei modalități prin care orașele pot neutraliza mai mult carbon decât emit

În forma lor actuală, orașele lumii emit aproximativ 70% din emisiile globale de dioxid de carbon. Cu o populației în creștere continuă este de așteptat ca aceste zone ale lumii să devină din ce în ce mai expuse schimbărilor climatice. Din fericire, noile tehnologii de neutralizare a dioxidului de carbon dau orașelor și locuitorilor acestora posibilitatea de a transforma actuala paradigma a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) pe cap de locuitor.

 

trafic

 

Iată cum, potrivit Green Biz, orașele de pe glob ar putea neutraliza mai mult carbon decât emit până în 2030:

1. Stocarea carbonului în clădiri

Structurile fizice ale clădirilor noastre dețin un mare potențial pentru a bloca dioxidul de carbon. Materiale de construcții cum ar fi cheresteaua recoltată în mod durabil ar putea, într-o bună zi, să capteze volume mari de carbon. Clădirile literalmente pot să prindă viață: pereții verzi și grădinile de pe acoperișuri nu doar ar extrage carbonul din atmosferă, dar ar putea furniza produse locale sănătoase, ar putea reduce scurgerile apelor pluviale și  efectul de căldură urbană.

 

verticalgarden
În timp ce potențialul pentru grădinile de pe acoperiș poate fi limitat de numărul de acoperișuri adecvate, pentru fermele verticale cerul este limita.

 

2. Valorificarea potențialului spațiilor publice 

Pe lângă clădiri, și spațiile publice au un potențial imens pentru a deveni „negative” din punct de vedere al carbonului. De exemplu, orașele pot folosi în amenajarea parcurilor biochar, un cărbune realizat prin piroliza lemnului, care are capacitatea de a absorbi capacități importante de CO2.  De asemenea, orașele își pot gestiona drumurile publice cu tehnici de amenajare a teritoriului care îmbunătățesc captarea carbonului. În cazul orașelor costiere, reamenajarea zonelor mlăștinoase și a celor offshore poate duce la stocarea de carbon și proteja față de evenimentele meteo extreme.

3. Investiția în cercetare

În timp ce multe concepte de stocare sau neutralizare a carbonului vor fi gata pentru comercializare, autoritățile locale vor fi nevoite să accelereze inovarea pentru a transpune orașele „negative” din punct de vedere al emisiilor de carbon în realitate până în 2030. Pentru a realiza acest lucru, o posibilitate ar fi ca acestea să creeze hub-uri de inovare prin furnizarea de spațiu de lucru și finanțarea pentru inițiativele promițătoare.

 

aircarbon

 

Un exemplu ar putea fi hub-urile de inovare menite să stimuleze dezvoltarea companiilor care doresc să transforme deșeurile în produse valoroase de consum. Aceasta ar putea fi o strategie pentru a impulsiona eforturile de eliminare a carbonului din orașe.

Citește și:

Deși stațiile de monitorizare nu funcționează tot timpul, autoritățile raportează îmbunătățirea calității aerului

Peste 15 mii de hoteluri adopta Initiativa de Masurare a Carbonului

spot_img

Ultimele știri