Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Tribuna: Poluarea vine tocmai de la Spitalul Municipal

Incineratorul spitalului le cauzeaza locuitorilor de pe o strada situata in imediata apropiere a unitatii medicale o multime de neplaceri. Oamenii afirma ca in fiecare seara, atunci cand sunt arse deseurile spitalicesti, strada este invaluita intr-un imens nor de fum. Construit cu ani buni in urma, actualul incinerator al spitalului este depasit atat fizic, cat si moral. Sefii spitalului spun ca aceasta situatie va lua sfarsit la inceputul anului viitor, cand expira autorizatia de functionare pentru incinerator. Tot atunci, spitalul va trebui sa incheie un contract cu o firma specializata, care va prelua toate deseurile.

Locuitorii strazii George Cosbuc din Medias traiesc de ani buni intr-o poluare de nedescris, cauzata de incineratorul Spitalului Municipal din oras. Construit cu multa vreme in urma, incineratorul este depasit din toate punctele de vedere, insa chiar si in aceste conditii, zilnic sunt arse intre 70 si 150 de kilograme de deseuri spitalicesti. Inutil sa vorbim aici de sistem de filtrare sau alte componente indispensabile unui incinerator modern. Nu!

Fumul rezultat este degajat direct in atmosfera, iar primii loviti sunt tocmai oamenii de pe strada George Cosbuc, situata in imediata apropiere a incineratorului. Seara de seara, oamenii acestia, a caror singura vina este ca locuiesc in imediata apropiere a spitalului, isi primesc portia de fum, rezultata in urma arderii deseurilor de la spital. Locuitorii de pe George Cosbuc au facut sesizari peste sesizari, insa nici pana in ziua de astazi nu s-a intamplat vreo minune.

De ani buni traim cu acest cosmar pe cap. Aproape in fiecare seara suntem pur si simplu gazati de fumul care iese din incineratorul de la spital. Daca veniti la noi pe strada seara, atunci cand incep sa dea drumul la foc, totul este invaluit in fum. Pur si simplu nu mai putem nici sa respiram. Am facut foarte multe reclamatii, insa pana in ziua de astazi nu s-a rezolvat nimic. Nu mai putem trai cu asa ceva langa noi. Ne este teama pentru sanatatea noastra si a copiilor, ne-a spus o femeie, domiciliata pe strada George Cosbuc. Sa vina cei de la spital sa locuiasca aici, sa vedem daca le convine. Eu cred ca nu. Seara, cand incepe sa iasa fumul de la incinerator, alergam cu totii in casa, pentru ca nu mai este chip sa stam pe afara, ne-a spus la randul sau un alt locuitor. Si oamenii au perfecta dreptate. Mirosul intepator ii face pe toti sa se baricadeze in case si sa inchida usile si geamurile, pentru a nu fi inundati de fum. Situatia se repeta cu o ritmicitate demna de o cauza mai buna, astfel incat este lesne de banuit revolta oamenilor.

Ce spune conducerea

Contactat telefonic de reporterul Tribuna, directorul adjunct al Spitalului Municipal Medias spune ca este la curent cu situatia de pe strada George Cosbuc si cu nemultumirile oamenilor, insa afirma ca cel putin deocamdata, nu se poate face nimic. Stim ca locuitorii de pe aceasta strada sunt nemultumiti. Sincer, nici noua nu ne-ar conveni sa locuim in aceste conditii. Din pacate, un incinerator dotat dupa ultimele standarde costa cel putin 100.000 de euro, iar noi nici macar nu putem sa visam la aceasta suma. Avem autorizatie de functionare pentru acest incinerator doar pana la 1 ianuarie 2008, data la care va trebui sa incheiem contract cu o firma specializata care sa preia deseurile de la spital si sa le transporte intr-un loc autorizat.

Deocamdata aceasta este situatia incineratorului si foarte multe nu mai putem face pana la sfarsitul acestui an. Dupa aceea, de anul viitor, odata cu intrarea in vigoare a noilor normative, situatia aceasta neplacuta va lua sfarsit, ne-a spus Dorin Igna, directorul medical al Spitalului Municipal Medias. In aceste conditii, locuitorii strazii George Cosbuc vor trebui sa stranga din dinti, sa se inarmeze cu foarte multa rabdare si sa astepte inceputul anului viitor, cand cel putin teoretic, calvarul poluarii de la spital ar trebui sa inceteze. Conducerea spitalului va trebui sa incheie un contract cu o firma specializata, care va prelua deseurile spitalicesti, iar cosmarul fumului de la actualul incinerator va lua sfarsit.

Pentru mai multe informatii vizitati Tribuna

spot_img

Ultimele știri