Tribunalul București i-a interzis radioului public să abordeze subiecte legate de Iridex

in Poluare 30 March 2020 2,865 Views

Radioul Bucure╚Öti FM, postul local al Radio Rom├ónia Actualit─â╚Ťi, a primit interdic╚Ťia ÔÇô din partea Tribunalului Bucure╚Öti ÔÇô de a mai posta sau difuza materiale de pres─â ├«n leg─âtur─â cu activitatea Iridex Group, administratorul depozitului de de╚Öeuri de la Chiajna, transmite profit.ro.

Iridex va instala un sistem de monitorizare a calit─â╚Ťii aerului ├«n zona comunei Chiajna

Iridex Group a transmis solicitarea Tribunalului de a obliga Radioul public Bucure╚Öti FM, din cadrul Societ─â╚Ťii Rom├óne de Radiodifuziune (SRR), ╚Öi pe un jurnalist al acestuia s─â ├«nceteze provizoriu postarea sau difuzarea de materiale de pres─â ├«n leg─âtur─â cu activitatea companiei, din cauza prejudiciilor de imagine pe care le-ar fi adus un articol.

Potrivit profit.ro, Iridex Group ╚Öi-a exprimat inten╚Ťia de a ├«nregistra ├«n viitor pe rolul Tribunalului Bucure╚Öti ╚Öi o ac╚Ťiune pe fond, de drept comun, ├«mpotriva SRR ╚Öi a jurnalistului postului public de radio, ├«n care s─â cear─â p├ór├ó╚Ťilor desp─âgubiri de imagine ├«n sum─â de 50.000 de euro. Acest lucru nu va fi ├«ns─â posibil dec├ót dup─â ridicarea st─ârii de urgen╚Ť─â.

Articolul despre care Iridex spune c─â i-ar fi adus prejudicii se numea ÔÇ×Sectorul 1 st─â pe o bomb─â cu coronavirus?!ÔÇŁ.

ÔÇ×├Än fine, la groapa de gunoi, resturile de m├óncare, batistele pline de muci ╚Öi toate celelalte de╚Öeuri infestate cu coronavirus sunt depozitate la gr─âmad─â cu restul gunoiului ╚Öi acoperite cu p─âm├ónt?! Dac─â a╚Öa stau lucrurile, ├«nseamn─â nu numai c─â toate celelalte m─âsuri ╚Öi eforturi sunt ├«n zadar, ci ╚Öi c─â Sectorul 1 ar putea sta pe o bomb─â biologic─â?! Pentru c─â Sectorul 1 este singurul din Bucure╚Öti pe raza c─âruia se afl─â o groap─â de gunoi, cea de la Iridex. Deci, gunoierele str─âbat sectorul ├«n lung ╚Öi-n lat pentru a-l debarca pe veselul virus la Chiajna?! Oare groapa de gunoi este deja infestat─â?! Atunci, este infestat ╚Öi gazul de depozit care se formeaz─â prin fermentarea gunoiului?! Este ars un asemenea gaz posibil infestat ├«n instala╚Ťia de producere a energiei electrice?!ÔÇŁ, scria ├«n articolul ap─ârut pe site-ul bucurestifm.ro.

Acum, materialul a fost eliminat, iar pe pagin─â apare urm─âtorul mesaj: ÔÇ×Acest articol a fost eliminat ├«n urma deciziei Tribunalului Bucure╚Öti, care ne oblig─â s─â ├«ncet─âm, provizoriu, postarea sau difuzarea de materiale de pres─â ├«n leg─âtur─â cu activitatea Iridex, de genul sau natura articolului publicat la data de 13 martie 2020 denumit ┬źSectorul 1 st─â pe o bomb─â cu coronavirus?!┬╗, precum ╚Öi retragerea tuturor publica╚Ťiilor scrise sau electronice care cuprind aceste materiale. Ne rezervam dreptul a ├«nainta apel si de a prezenta toate dovezile, ├«n sus╚Ťinerea articolelor de pres─â publicateÔÇŁ.

Iridex, pe de alt─â parte, consider─â c─â jurnalistul pe numele c─âruia a fost f─âcut─â solicitarea a deformat realitatea ╚Öi a adus acuza╚Ťii nefondate.

ÔÇ×Noi am considerat dup─â patru ani ├«n care acest domn reporter deformeaz─â realitatea, aduce tot felul de acuza╚Ťii nefondate asupra companiei noastre, face tot felul de afirma╚Ťii iresponsabile, mai ales ├«n acest context ├«n care toat─â lumea e cumva panicat─â, speriat─â de acest Covid, c─â afirma╚Ťiile din ultimul lui articol sunt foarte grave. ├Än aceste momente extrem de tensionate pentru toat─â lumea, s─â arunci cu astfel de acuza╚Ťii panicarde e grav. Ce s-ar ├«nt├ómpla dac─â toate de╚Öeurile, a╚Öa cum zice d├ónsul, ╚Öi de la persoane s─ân─âtoase ╚Öi de la persoane poten╚Ťial infectate ar r─âm├óne ├«n strad─â? Ar fi mult mai grav dec├ót s─â se ajung─â la un depozitÔÇŁ, a declarat Sorin Matei, director tehnic la Iridex, pentru Green Report.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii