Tribunalul Hunedoara oprește lucrările la micro-hidocentrala de pe Râul Alb, iar directorul Geoparcului Dinozaurilor este suspendat din funcție

in Business, Energie, Legislatie 10 July 2015 3,459 Views

Secției a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Hunedoara a decis, prin sentința din 9 iulie 2015, să suspende decizia de încadrare pentru construcția micro-hidrocentralei firmei Abi Automotion SRL de pe Râul Alb, situat în Geoparcul Dinozaurilor, Ţara Hațegului, și în situl Natura 2000 Strei-Hațeg, până la soluționarea pe fond a acțiunii în contencios administrativ. De asemenea, de-clic.ro anunță că Universitatea București l-a suspendat din funcție pe Alexandru Andrășanu, directorul Geoparcului Dinozaurilor, cel care a dat aviz favorabil din partea Geoparcului pentru acest proiect industrial.

IMG_6426

Potrivit Federației Coaliția ONG Natura 2000, sentința va permite oprirea executării oricăror lucrări în zona proiectului, până când instanța se va pronunța privind legalitatea avizării acesteia, procesul fiind în continuare pe rolul Tribunalului Hunedoara.Următorul termen al procesului (pentru anulare) va fi pe 2 septembrie, după terminarea vacanței judecătorești, conform România Curată.

Federația a solicitat în instanță anularea proiectului, în luna aprilie 2015, cu suspendarea lucrărilor până la soluționarea cazului. Proiectul presupune construirea de micro-hidrocentrale pe Râul Alb, comuna Sălațu de Sus, județul Hunedoara, care va cuprinde două tronsoane îngloband în total trei microhidrocentrale (MHC).

Totodată, suspendarea din funcție a directorului Geoparcului Dinozaurilor a venit în urma unei solicitări adresată de de-clic.ro, prima platformă românească de campaigning online. În informarea formulată de Universitatea București, adresată de-clic.ro, se precizează că “au fost demarate verificări amănunțite cu privire la condițiile de formă și fond care au stat la baza avizului reclamat. Menționăm că domnul dr. Alexandru Andrășanu a fost suspendat din funcția de Director al Unității Administrative Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.”

11412066_714925735286049_6139646368008440157_o

Avizul pentru acest proiect industrial a fost semnat de directorul Geoparcului în data de 21 august 2013.

Citește și:

Garda Națională de Mediu depistează noi nereguli pe Râul Alb

Apel către Ministerul Mediului să suspende imediat construirea microhidrocentralelor pe Râul Alb

CE va demara procedura de infringement împotriva României din cauza proiectelor de microhidrocentrale din Munții Făgăraș

Comentarii

comentarii