O firmă din Italia a creat un tricou care curăță aerul atunci când este purtat – VIDEO

in Business, EcoLIFESTYLE, Poluare 19 June 2018 37 Views

Compania italiană de modă Kloters a creat un tricou care curăță aerul printr-o inserție special concepută capabilă să capteze și să dezintegreze poluanții și mirosurile neplăcute. Numit RepAir, tricoul a fost conceput pentru a fi confortabil, dar și ecologic în același timp. Fiecare tricou poate să absoarbă poluare aprodusă de două mașini.

“RepAir s-a născut din dorința de a merge dincolo de conceptul tradițional de modă durabilă. Vrem să facem din modă un vehicul pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a gândi la noi soluții la problema poluării prin îmbrăcăminte plăcută și confortabilă”, au declarat co-fondatorii Kloters Federico Suria, Marco Lo Greco si Silvio Perucca intr-un comunicat de presă.

Compania strânge fonduri pentru noul produs printr-o campanie pe Kickstarter.

Caracteristicile unice anti-poluanți ale RepAir sunt posibile prin Breath, o țesătură absorbantă brevetată.

“Compania care o produce, Anemotech, a fost foarte entuziasmată de proiect și colaborarea noastră a început imediat. Visul nostru a devenit o realitate”, a spus De Greco.

Materialul este capabil să absoarbă poluanți care ar putea contribui la probleme de sănătate, cum ar fi boli respiratorii, iritații nazale, oculare sau cancer. Țesătura a fost supusă unor teste ample la Universitatea Politehnică din Marche, care au demonstrat capacitatea de a absorbi până la 97% din compușii organici volatili, 92% din dioxidul de sulf și 86% din oxizii de azot.
Materialul a primit mai multe premii și mențiuni, inclusiv o publicație în Jurnalul American pentru Științele Mediului.

Inserția textilă Breath este amplasată într-un buzunar de pe tricou, care poate fi înlăturat și înlocuit când este necesar.

Aerul curge prin buzunar unde se alfă inserția cu materialul Breath care captează poluanții și mirosurile urâte. Partea bună este că tricoul nu va mirosi, deoarece moleculele organice sunt dezagregate.

Breath este compus din trei straturi. Straturile exterioare, antibacteriene și imprimabile, filtrează moleculele poluante și mirosurile rele care sunt prinse de stratul absorbant activat de nano-molecule interne.

Pe lângă calitățile sale de combatere a poluanților, RepAir are în vedere durabilitatea pe tot parcursul procesului de producție. Produs în Italia, RepAir este fabricat cu sprijinul furnizorilor, care se asigură că în procesul de fabricație nu sunt exploatați lucrători, lucru care se întâmplă adesea în producția de îmbrăcăminte pentru consumul global. Tricourile sunt fabricate din bumbac de înaltă calitate și sunt proiectate să reziste, reducând cantitatea de deșeuri create în producția sa.

Kloters speră că tricourile sale pot fi un punct de plecare pentru a începe o conversație și o mișcare pentru a îmbunătăți calitatea aerului în întreaga lume, după cum spune și motto-ul său “un singur tricou poate să nu salveze lumea, dar multe pot.”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GujLqU_WjdQ&w=560&h=315]

 

Comentarii

comentarii