O firm─â din Italia a creat un tricou care cur─â╚Ť─â aerul atunci c├ónd este purtat – VIDEO

in Business, EcoLIFESTYLE, Poluare 19 June 201822 Views

Compania italian─â de mod─â Kloters a creat un tricou care cur─â╚Ť─â aerul printr-o inser╚Ťie special conceput─â capabil─â s─â capteze ╚Öi s─â dezintegreze poluan╚Ťii ╚Öi mirosurile nepl─âcute. Numit RepAir, tricoul a fost conceput pentru a fi confortabil, dar ╚Öi ecologic ├«n acela╚Öi timp. Fiecare tricou poate s─â absoarb─â poluare aprodus─â de dou─â ma╚Öini.

“RepAir s-a n─âscut din dorin╚Ťa de a merge dincolo de conceptul tradi╚Ťional de mod─â durabil─â. Vrem s─â facem din mod─â un vehicul pentru a cre╚Öte gradul de con╚Ötientizare ╚Öi pentru a g├óndi la noi solu╚Ťii la problema polu─ârii prin ├«mbr─âc─âminte pl─âcut─â ╚Öi confortabil─â”, au declarat co-fondatorii Kloters Federico Suria, Marco Lo Greco si Silvio Perucca intr-un comunicat de pres─â.

Compania strânge fonduri pentru noul produs printr-o campanie pe Kickstarter.

Caracteristicile unice anti-poluan╚Ťi ale RepAir sunt posibile prin Breath, o ╚Ťes─âtur─â absorbant─â brevetat─â.

“Compania care o produce, Anemotech, a fost foarte entuziasmat─â de proiect ╚Öi colaborarea noastr─â a ├«nceput imediat. Visul nostru a devenit o realitate”, a spus De Greco.

Materialul este capabil s─â absoarb─â poluan╚Ťi care ar putea contribui la probleme de s─ân─âtate, cum ar fi boli respiratorii, irita╚Ťii nazale, oculare sau cancer. ╚Ües─âtura a fost supus─â unor teste ample la Universitatea Politehnic─â din Marche, care au demonstrat capacitatea de a absorbi p├ón─â la 97% din compu╚Öii organici volatili, 92% din dioxidul de sulf ╚Öi 86% din oxizii de azot.
Materialul a primit mai multe premii ╚Öi men╚Ťiuni, inclusiv o publica╚Ťie ├«n Jurnalul American pentru ╚śtiin╚Ťele Mediului.

Inser╚Ťia textil─â Breath este amplasat─â ├«ntr-un buzunar de pe tricou, care poate fi ├«nl─âturat ╚Öi ├«nlocuit c├ónd este necesar.

Aerul curge prin buzunar unde se alf─â inser╚Ťia cu materialul Breath care capteaz─â poluan╚Ťii ╚Öi mirosurile ur├óte. Partea bun─â este c─â tricoul nu va mirosi, deoarece moleculele organice sunt dezagregate.

Breath este compus din trei straturi. Straturile exterioare, antibacteriene și imprimabile, filtrează moleculele poluante și mirosurile rele care sunt prinse de stratul absorbant activat de nano-molecule interne.

Pe l├óng─â calit─â╚Ťile sale de combatere a poluan╚Ťilor, RepAir are ├«n vedere durabilitatea pe tot parcursul procesului de produc╚Ťie. Produs ├«n Italia, RepAir este fabricat cu sprijinul furnizorilor, care se asigur─â c─â ├«n procesul de fabrica╚Ťie nu sunt exploata╚Ťi lucr─âtori, lucru care se ├«nt├ómpl─â adesea ├«n produc╚Ťia de ├«mbr─âc─âminte pentru consumul global. Tricourile sunt fabricate din bumbac de ├«nalt─â calitate ╚Öi sunt proiectate s─â reziste, reduc├ónd cantitatea de de╚Öeuri create ├«n produc╚Ťia sa.

Kloters sper─â c─â tricourile sale pot fi un punct de plecare pentru a ├«ncepe o conversa╚Ťie ╚Öi o mi╚Öcare pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi calitatea aerului ├«n ├«ntreaga lume, dup─â cum spune ╚Öi motto-ul s─âu “un singur tricou poate s─â nu salveze lumea, dar multe pot.”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GujLqU_WjdQ&w=560&h=315]

 

Comentarii

comentarii