Donald Trump câștigă. Ce înseamnă victoria sa pentru mediu

in Poluare 9 November 2016 90 Views

Donald Trump a câștigat Președinția Statelor Unite ale Americii. Potrivit estimărilor, republicanul a obținut peste 270 de voturi în Colegiul Electrorilor, câte îi erau necesare pentru a-și asigura victoria. Printre domeniile care vor fi puternic afectate de viziunea sa se numără și lupta împotriva schimbărilor climatice.

donald trump schimbări climatice

Donald Trump este sceptic în privința schimbărilor climatice, o realitate atestată de 97% din mediul științific. A declarat în repetate rânduri că încălzirea globală este o farsă. În 2012, posta pe o rețea de socializare următorul mesaj:

Conceptul încălzirii globale a for creat de și pentru chinezi, pentru a face industria Statelor Unite ne-competitivă.

În campania electorală, și-a exprimat clar poziția față de lupta împotriva schimbărilor climatice. A spus că va abroga reglementările Agențiilor de Protecție a Mediului și că va renunța la planul Obama pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul energetic (Clean Power Plan). Potrivit lui, reglementările împiedică dezvoltarea afacerilor și distrug industria minieră și cea a combustibililor fosili.

În plus, noul Președinte al Statelor Unite a amenințat că își va retrage țara din acordul climatic de la Paris, lucru care, teoretic, nu este posibil timp de 4 ani.

Conform estimărilor unui institut de cercetare, politicile anunțate de Donald Trump ar atrage generarea unei cantități cu 3.4 miliarde de tone de dioxid de carbon mai mari decât propunerile lui Hillary Clinton.

Comentarii

comentarii