Trump cere modificarea legislației ca din dușuri să curgă mai multă apă

in Energie, Legislatie 15 August 2020 132 Views

Guvernul Statelor Unite solicită schimbarea definiției capului de duș, pentru a permite curgerea unei cantități mai mari de apă, în urma unor plângeri ale președintelui Donald Trump despre timpul pe care îl pierde când își spală părul.

Președintele american uimește și amuză lumea întreagă, din nou, după ce s-a plâns de presiunea insuficientă a apei pentru a-si spăla părul.

Standardele stabilite în 1992, de George H.W. Bush, limitează debitul de apă la 9,5 litri pe minut pentru dușuri; în 2011, administrația Obama a decis că dușurile multi-jet constituie de fapt un singur dispozitiv si trebuie aplicată limita, explică revista Forbes. Măsurile aveau rolul de a economisi apa.

Săptămâna trecută, Departamentul de Energie al SUA a propus, miercuri, o modificare a standardelor dușului, pentru a permite instalarea mai multor capete pe o singură coloană. Astfel, odată cu schimbarea dorită de administrația Trump, restricția privind fluxul de apă se va aplica fiecărui jet de apă în loc să se aplice întregului dispozitiv de duș.

Anunțul vine după plângerile din partea lui Donald Trump despre presiunea insuficientă a apei la duș.

„Capete de duș – faci un duș, apa nu curge. Vrei să te speli pe mâini, apa nu curge. Deci ce faci? Rămâi acolo mai mult timp sau faci un duș mai lung? Pentru că părul meu – nu știu despre al tău, dar al meu trebuie să fie perfect. Perfect”, a explicat președintele reporterilor de la Casa Albă.

„Standardele existente pentru capetele de duș au determinat producătorii să facă produse mai eficiente, în timp ce consumă mai puțină apă. Ceea ce duce la scăderea facturilor de apă, dar și consumul de energie”, a declarat Andrew deLaski, director executiv la Appliance Standards Awareness Project, grup de conservare a mediului.

Potrivit acestuia, noile măsuri propuse cu privire la capetele de duș vor „risipi cantități enorme de apă și energie, ceea ce va crește facturile și emisiile de gaze cu efect de seră”.

Acesta a catalogat propunerea ca fiind „naivă”, iar cu patru sau cinci duze în plus „ai putea avea 37-56 de litri de apă pe minut, care ies cu putere din capul de duș, și care probabil te vor evacua din baie”.

„Dacă președintele are nevoie de un duș bun, îl putem ghida să-și găsească un cap de duș mai bun, care asigură picături mai dense de apă”, a adăugat el.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii