Tu ce faci cu echipamentul t─âu stricat

in Poluare 18 November 2020 60 Views

Ecollect ┬á├«mpreun─â cu ECOTIC, ├«mpreun─â cu partenerii s─âi, Prim─âria Municipiului Alba Iulia ╚Öi Garda de Mediu Alba, asigur─â locuitorilor din jude╚Ťele Alba ╚Öi Cluj preluarea gratuit─â┬áde la sediul firmei sau de la domiciliu a de╚Öeurilor de echipamente electrice ╚Öi electronice, cum ar fi echipamente IT, electrocasnice, ma╚Öini de sp─âlat, frigidere, tot ce func╚Ťioneaz─â cu ajutorul curentului electric sau baterii/acumulatori.

De ce s─â le predai spre reciclare?

Deșeurile de echipamente electrice și electronice reprezinta fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere.Se estimează că la nivel mondial, în 2030, vom ajunge la 74,7 milioane de tone de DEEE generate (echivalentul a 7390 de Turnuri Eiffel).

Conform studiului ÔÇ×Cuantificarea de╚Öeurilor de echipamente electrice ╚Öi electronice generate ├«n Rom├óniaÔÇŁ realizat de┬á ECOTIC ├«n 2019, un rom├ón genereaz─â anual 8,3 kg de DEEE din care doar 3 kg ajung ├«n fluxul de reciclare, restul sunt aruncate ├«mpreun─â cu gunoiul menajer, predate colectorilor stradali de fier vechi sau aruncate la ├«nt├ómplare ├«n natur─â.

Cum po╚Ťi contribui?

Ecollect ├«╚Ťi preia de╚Öeurile gratuit, de la sediu sau de la domiciliu, tu trebuie doar s─â apelezi la┬á 0755 406406 sau s─â completezi formularul disponibil aici pentru a face o comand─â. Men╚Ťion─âm c─â se asigur─â ├«ntocmirea tuturor documentelor necesare persoanelor juridice ├«n ceea ce prive╚Öte casarea echipamentelor, precum ╚Öi dovezile de reciclare.

ECOTIC organizeaz─â constant campanii de informare a popula╚Ťiei privind solu╚Ťiile de colectare a de╚Öeurilor electrice ╚Öi electronice, ├«n cazul de fa╚Ť─â ├«mpreun─â cu partenerul nostru Ecollect. Aceste campanii ├«╚Öi propun s─â implice ├«n special cet─â╚Ťenii, ┬á├«n contextul ├«n care atingerea ╚Ťintelor de colectare a DEEE este un obiectiv important asumat de Rom├ónia ca membr─â a Uniunii EuropeneÔÇŁ, a declarat Valentin Negoi╚Ť─â, Pre╚Öedinte ECOTIC.

Comentarii

comentarii