Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Turismul european poate beneficia de 85 miliarde euro prin implementarea corectă a legilației pentu natură

Comisia Europeană a publicat recent rezultatele preliminare ale unei analize aprofundate a Directivelor Păsări și Habitate, denumită Fitness check.  Rezultatele preliminare confirmă că cele două directive reprezintă instrumentul potrivit pentru protejarea habitatelor și speciilor importante din UE. Analiza spune că este nevoie de o mai mare voință politică pentru ca acestea să fie mai bine implementate la nivel național și pentru a corecta politicile sectoriale nocive.

bani turism
Studiul transmite un mesaj important: politicile UE de conservare a naturii nu pot fi întru totul eficace atât timp cât alte politici și activități finanțate prin fonduri europene continuă să producă efecte negative asupra habitatelor și speciilor prioritare. Corectarea politicilor sectoriale din agricultură, pescuit, silvicultură, transport și energie trebuie să facă parte din efortul de a regândi economia pentru a funcționa în armonie cu natura și nu în detrimentul ei.

„Avem dovezi că legislația pentru natură corect implementată nu cauzează o povară administrativă disproporționată pentru afaceri, ci dimpotrivă, creează locuri de muncă și venituri de 85 miliarde euro – și asta numai în sectorul de turism. Avantajele sociale, economice și de mediu enorme pe care le produce conservarea naturii nu pot fi pierdute. Trebuie să ne asigurăm că statele membre și Comisia Europeană vor face din asta o prioritate politică”, a declarat Andreas Baumüller, expert în resurse naturale din cadrul WWF European Policy Office.

Studiul a fost realizat pentru Comisia Europeană de către un consorțiu coordonat de Milieu Ltd și format din Institutul pentru Poltici de Mediu Europene (IEEP), ICF International și Ecosystems Ltd. Acesta va fi dezbătut la conferința europeană pe tema analizei Fitness check a directivelor, conferință care va avea loc vineri, 20 noiembrie, la Bruxelles, la inițiativa Comisiei Europene. Comisarul UE pentru Mediu, Karmenu Vella, va lua cuvântul împreună cu alți reprezentanți-cheie ai guvernelor, ONG-urilor și sectorului de afaceri. WWF va lua parte la conferință împreună cu alte ONG-uri din coaliția de campanie Alertă pentru natură.

spot_img

Ultimele știri