Turiștii de pe litoral primesc premii în schimbul dozelor din aluminiu

in EcoLIFESTYLE 11 July 201814 Views

├Än weekend-urile lunii iulie are loc, ├«n Mamaia, edi╚Ťia a opta a campaniei ExtravaCANza, ├«n cadrul c─âreia turi╚Ötii pot introduce dozele de aluminiu ├«ntr-un aparat, iar la schimb pot primi premii. ├Än 2017 au fost colectate astfel 1.500 de kilograme de doze.

Turiștii de pe litoral primesc premii în schimbul dozelor din aluminiu

Campania ExtravaCANza, desf─â╚Öurat─â de Every Can Counts Rom├ónia, are loc pe plaja Flora din sta┼úiunea Mamaia, ├«n zilele 13-15 iulie, 20-22 iulie ╚Öi 27-29 iulie. ├Än weekenduri, turi╚Ötii pot introduce dozele de aluminiu ├«ntr-un aparat inteligent, care le permite s─â vad─â c├óte doze au introdus ┼či, pe baza bonului emis de aparat, s─â ├«┼či aleag─â unul dintre premiile preg─âtite de organizatori.

De exemplu, la cinci doze, prime╚Öti o b─âutur─â r─âcoritoare, la 30 – un cu┼úit de buc─ât─ârie, la 50 – un storc─âtor de fructe ╚Öi la 60 doze – un voucher 50 lei.

Green Report Shop Produse alimentare eco

Aceasta este a opta edi╚Ťia a campaniei, iar ├«n 2017, ├«n cadrul ExtravaCANza, au fost colectate 1.500 de kilograme de doze, de trei ori mai multe dec├ót ├«n edi╚Ťia precedent─â.

Pe l├óng─â ac┼úiunea de colectare a dozelor din aluminiu, organizatorii au inclus ├«n programul campaniei activit─â┼úi de distrac┼úie pentru toate v├órstele: campionate de fotbal, sesiuni foto ├«ntr-o cabin─â special amenajat─â, face painting pentru copii ┼či anima┼úie.

Turiștii de pe litoral primesc premii în schimbul dozelor din aluminiu

ÔÇ×Vrei o plaj─â ca afar─â? […] Tot ceea ce trebuie s─â faci este s─â vii cu doza goal─â la noi sau s─â o arunci ├«n containerele speciale instalate pe plaj─â. Sper─âm ca gestul t─âu, care ar trebui s─â fie unul obi┼čnuit, va fi observat ┼či urmat de c├ót mai mul┼úi turi┼čtiÔÇŁ, a transmis Adina Magsi, Director General Asocia┼úia Alucro – Every Can Counts, ├«ntr-un comunicat.

ExtravaCANza este o ac┼úiune de con┼čtientizare des─â┼čurat─â sub umbrela programului european Every Can Counts derulat ├«n Rom├ónia de Asocia┼úia Alucro. Scopul campaniei este de a ├«ncuraja reciclarea dozelor din aluminiu ┼či p─âstrarea cur─â┼úeniei pe litoralul rom├ónesc.

Sistemul EcoCan este la ├«ndem├óna tututor celor care doresc s─â continue aceast─â ac┼úiune ┼či la re├«ntoarcerea de pe litoral, fiind prezent ├«n 28 de loca┼úii din ┼úar─â, supermaketuri sau zone publice, la ini┼úiativa comun─â a Every Can Counts Rom├ónia ┼či Can Pack Recycling.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii