Turnul Eiffel va fi înconjurat de cea mai mare grădină a orașului

in Biodiversitate 12 June 2019 152 Views

Un amplu proiect urbanistic va transforma unul dintre cele mai vizitate districte ale Parisului. Turnul Eiffel va fi înconjurat de cea mai mare grădină a orașului, dotată cu fântâni, mici parcuri și zone pietonale.

© MIR / GP+B

Primul stadiu al proiectului, finanțat de compania care administrează Turnul Eiffel, va fi terminat până în 2024.

Decizia face parte din campania inițiată de primarul Parisului, Anne Hidalgo, care încearcă să reducă numărul de vehicule din oraș. Hidalgo a interzis deja accesul mașinilor pe anumite străzi de-a lungul Senei și a modificat șapte dintre piețele principale ale orașului, restricționând accesul vehiculelor și oferind mai mult spațiu pietonilor și cicliștilor.

„Vom avea o grădină superbă unde putem auzi cântecul păsărilor. Este un loc care va deveni un spațiu pentru plimbări și respirat… Natura își va ocupa locul încă o dată alături de acest patrimoniu excepțional.”, a declarat Hidalgo.

În cadrul proiectului, turnul va fi înconjurat de grădini și piațete care ar putea fi folosite pentru evenimente publice, precum și de alte zone pietonale.

Al doilea stadiu, care va începe după Olimpiadele din 2024, va fi terminat până în 2030.

Mary Bowman, de la Gustafson Porter + Bowman, care va fi implicată în redesignul zonei, a declarat pentru The Guardian că un aspect important al proiectului este crearea zonelor pietonale.

„Paris este numele acordului climatic și este fantastic să avem un spațiu de 54 de hectare în mijlocul orașului care poate arăta cum putem crea spații verzi în inima unui oraș mare, care să fie accesibile pentru toată lumea. Ne-am dori să restricționăm mașinile personale și să ne reîntoarcem către natură, dar abia începem să intrăm în perioada de discuții cu orașul și cu șoferii despre cum putem face acest lucru.”, a declarat Bowman.

Jean-Louis Missika, viceprimar al Parisului, a declarat că primăria este determinată să continue eforturile de reducere a traficului. El a explicat că mașinile ocupă jumătate din spațiul public, dar doar 13% dintre călătorii sunt făcute cu ele, iar majoritatea își petrec 95% din timp în garaje sau parcări. El a declarat că orașul are în plan introducerea unei scheme de folosire în comun a mașinilor.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii