Uber va deveni o platforma de mobilitate cu zero emisii

in Transport 11 September 2020 78 Views

Uber urmărește să devină o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040, în 10.000 de orașe și șase continente, toate călătoriile urmând să fie realizate în vehicule cu zero emisii poluante, transport public și servicii de micro-mobilitate, potrvit unui comunicat de presă al companiei.

Astfel, p├ón─â ├«n 2025, 50% din totalul kilometrilor parcur╚Öi ├«n ╚Öapte capitale europene (Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lisabona, Londra, Madrid ╚Öi Paris) se vor realiza ├«n vehicule cu zero emisii. Acest lucru va fi posibil, par╚Ťial, datorit─â fondurilor pe care Uber le pune la dispozi╚Ťia a sute de mii de ╚Öoferi din Europa, Statele Unite ╚Öi Canada, ├«n valoare de 800 milioane de dolari. Cu ajutorul acestor fonduri, ╚Öoferii vor putea face tranzi╚Ťia c─âtre ma╚Öini cu zero emisii.

Uber va continua extinderea serviciului Uber Green în Europa, prin intermediul căruia utilizatorii pot călători în mașini cu un nivel scăzut de emisii, pentru o mică taxă suplimentară. Până la finalul anului 2021, Uber Green va fi disponibil, de la cele 37 de orașe în care serviciul este disponibil în prezent, în 60 de orașe, printre care se numără Londra și Barcelona. Astfel, utilizatorii vor putea alege o călătorie cu zero emisii în orașele care reprezintă 80% din business-ul european al Uber.

225.000 de pasageri din România au ales Uber Green

├Än Rom├ónia, Uber Green este disponibil din februarie 2018. Cei care aleg s─â c─âl─âtoreasc─â folosind acest serviciu pot comanda ma╚Öini 100% electrice pentru care a╚Öteapt─â, ├«n medie, 8 minute. P├ón─â acum, mai mult de 225.000 de pasageri au ales s─â c─âl─âtoreasc─â cu Uber ├«ntr-o ma╚Öin─â electric─â. ├Än total, ace╚Ötia au parcurs o distan╚Ť─â de aproape 3.000.000 km.

╚Üin├ónd cont de responsabilit─â╚Ťile pe care le avem fa╚Ť─â de ╚Öoferi, utilizatori ╚Öi ora╚Öele ├«n care suntem prezen╚Ťi, ne-am asumat ni╚Öte obiective ambi╚Ťioase prin care dorim s─â urgent─âm electrificarea platformei noastre. Odat─â cu implementarea strategiei de a deveni, p├ón─â ├«n 2040, o platform─â de mobilitate cu zero emisii, ╚Ť─ârile europene ca Rom├ónia vor fi lideri ai schimb─ârii ├«n urm─âtorii cinci aniÔÇŁ, a declarat Nicoleta Diaconu, Country Manager Uber Rom├ónia.

├Än plus, pentru a le u╚Öura ╚Öoferilor tranzi╚Ťia c─âtre vehicule cu zero emisii, Uber a ├«ncheiat o serie de parteneriate care reprezint─â o premier─â pentru industrie. De exemplu, compania a semnat un parteneriat strategic cu Renault-Nissan pentru a le asigura ╚Öoferilor din mai multe ╚Ť─âri Europene, care folosesc aplica╚Ťia Uber, accesul la ma╚Öini electrice la un pre╚Ť convenabil. ├Ä

n Marea Britanie, Uber ╚Öi BP au semnat un acord care le ofer─â ╚Öoferilor din Londra acces la hub-uri de ├«nc─ârcare dedicate, iar ├«n Fran╚Ťa, parteneriatul cu EDF va asigura o nou─â infrastructur─â de ├«nc─ârcare rapid─â, dar ╚Öi reduceri pentru instala╚Ťiile de ├«nc─ârcare ce pot fi utilizate acas─â.

├Än Rom├ónia, Uber a ├«ncheiat un parteneriat cu Volkswagen pentru a-i ajuta pe ╚Öoferi s─â acceseze reduceri pentru achizi╚Ťionarea de ma╚Öini electrice.

Credem cu t─ârie c─â, dac─â institu╚Ťiile private ╚Öi de stat lucreaz─â ├«mpreun─â pentru a crea condi╚Ťiile necesare, ├«n urm─âtorii 5 ani industria de ride-hailing poate fi echipat─â cu vehicule electrice ├«n toate ora╚Öele europene importante. Acest lucru ar putea ac╚Ťiona ca un catalizator pentru schimbare ╚Öi ar putea conduce la tranzi╚Ťie mai larg─â c─âtre vehicule cu emisii zero, ├«n ├«ntreaga Rom├ónia”, a ad─âugat Nicoleta Diaconu.

Comentarii

comentarii