Uber vrea ca 10.000 de clienți din București să folosească noul serviciu electric, în următoarele două luni

in Business, Transport 27 February 2018 105 Views

Uber a lansat, marți, în București, UberGREEN, un nou serviciu cu mașini 100% electrice și 0 emisii de carbon. Serviciul pilot începe cu 20 de mașini Renault Zoe și își propune ca cel puțin 10.000 de oameni să folosească serviciul până la finalul lunii aprilie.

 

București este primul oras din CEE cu un serviciu de ridesharing complet electric. În Europa, Uber mai oferă opțiuni de mobilitate electrice în Londra, Paris, Madrid, Amsterdam, Lisabona, Porto și Zurich.

Credem că viitorul transportului este electric, împărțit cu alții și autonom, dar este încă o cale lungă până acolo. Scopul acestui serviciu pilot este să facă mobilitatea electrică accesibilă unui număr de oameni mai mare ca niciodată și să contribuie la dezvoltarea transportului electric în București. Nu putem reuși singuri – vrem să încheiem parteneriate cu autoritățile, cu producătorii auto și cu alți actori din zona de energie pentru a face mașinile electrice disponibile tuturor, peste tot”, a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

Mașinile din serviciul pilot UberGREEN în București sunt modelul Renault ZOE cu noua baterie Z.E. 40, care permite o autonomie de 400 km NEDC (echivalentul unei distanțe reale de 300 km în mediu urban și limitrof) după o singură încărcare.

Autonomia de 400 km NEDC înseamnă o distanță dublă față de cea avută de modelul anterior și este cea mai bună autonomie disponibilă pe toate automobilele 100% electrice destinate publicului larg din România. ZOE, echipată cu noua baterie Z.E. 40, este fabricată la uzinele Renault Flins, în Franța.

Cat poti castiga ca sofer UberGREEN in Bucuresti

Uber a colaborat cu Eldrive pentru a le oferi partenerilor interesați să facă parte din serviciul pilot cea mai bună ofertă de leasing de pe piață.

După ce am dezvoltat cea mai mare rețea de stații pentru reîncărcarea vehiculelor electrice pe teritoriul Bulgariei, viziunea noastră este să extindem această rețea și în țările vecine (România, Grecia, Macedonia, Albania) și să facem legătura la una dintre cele mai mari rețele la nivel UE. Parteneriatul cu Uber în a aduce un serviciu de generație noua, cu emisii zero, bazat pe energie verde este de o importanță  foarte mare pentru viziunea noastră”, a spus Martin Zaimov, General Manager Eldrive România.

Prețul noului serviciu este același ca la UberSELECT: 1,65 lei tarif de bază/ 0,28 lei pe minut/ 1,65 lei pe kilometru. Tariful minim este 12 lei.

 

Comentarii

comentarii