Uber vrea ca 10.000 de clien╚Ťi din Bucure╚Öti s─â foloseasc─â noul serviciu electric, ├«n urm─âtoarele dou─â luni

in Business, Transport 27 February 2018 91 Views

Uber a lansat, mar╚Ťi, ├«n Bucure╚Öti, UberGREEN, un nou serviciu cu ma╚Öini 100% electrice ╚Öi 0 emisii de carbon. Serviciul pilot ├«ncepe cu 20 de ma╚Öini Renault Zoe ╚Öi ├«╚Öi propune ca cel pu╚Ťin 10.000 de oameni s─â foloseasc─â serviciul p├ón─â la finalul lunii aprilie.

 

Bucure╚Öti este primul oras din CEE cu un serviciu de ridesharing complet electric. ├Än Europa, Uber mai ofer─â op╚Ťiuni de mobilitate electrice ├«n Londra, Paris, Madrid, Amsterdam, Lisabona, Porto ╚Öi Zurich.

Credem c─â viitorul transportului este electric, ├«mp─âr╚Ťit cu al╚Ťii ╚Öi autonom, dar este ├«nc─â o cale lung─â p├ón─â acolo. Scopul acestui serviciu pilot este s─â fac─â mobilitatea electric─â accesibil─â unui num─âr de oameni mai mare ca niciodat─â ╚Öi s─â contribuie la dezvoltarea transportului electric ├«n Bucure╚Öti. Nu putem reu╚Öi singuri – vrem s─â ├«ncheiem parteneriate cu autorit─â╚Ťile, cu produc─âtorii auto ╚Öi cu al╚Ťi actori din zona de energie pentru a face ma╚Öinile electrice disponibile tuturor, peste totÔÇŁ, a declarat┬áNicoleta Schroeder, General Manager Uber Rom├ónia.

Ma╚Öinile din serviciul pilot UberGREEN ├«n Bucure╚Öti sunt modelul Renault ZOE cu noua baterie Z.E. 40, care permite o autonomie de 400 km NEDC (echivalentul unei distan╚Ťe reale de 300 km ├«n mediu urban ╚Öi limitrof) dup─â o singur─â ├«nc─ârcare.

Autonomia de 400 km NEDC ├«nseamn─â o distan╚Ť─â dubl─â fa╚Ť─â de cea avut─â de modelul anterior ╚Öi este cea mai bun─â autonomie disponibil─â pe toate automobilele 100% electrice destinate publicului larg din Rom├ónia. ZOE, echipat─â cu noua baterie Z.E. 40, este fabricat─â la uzinele Renault Flins, ├«n Fran╚Ťa.

Cat poti castiga ca sofer UberGREEN in Bucuresti

Uber a colaborat cu Eldrive pentru a le oferi partenerilor interesa╚Ťi s─â fac─â parte din serviciul pilot cea mai bun─â ofert─â de leasing de pe pia╚Ť─â.

Dup─â ce am dezvoltat cea mai mare re╚Ťea de sta╚Ťii pentru re├«nc─ârcarea vehiculelor electrice pe teritoriul Bulgariei, viziunea noastr─â este s─â extindem aceast─â re╚Ťea ╚Öi ├«n ╚Ť─ârile vecine (Rom├ónia, Grecia, Macedonia, Albania) ╚Öi s─â facem leg─âtura la una dintre cele mai mari re╚Ťele la nivel UE. Parteneriatul cu Uber ├«n a aduce un serviciu de genera╚Ťie noua, cu emisii zero, bazat pe energie verde este de o importan╚Ť─â ┬áfoarte mare pentru viziunea noastr─âÔÇŁ, a spus Martin Zaimov, General Manager Eldrive Rom├ónia.

Pre╚Ťul noului serviciu este acela╚Öi ca la UberSELECT: 1,65 lei tarif de baz─â/ 0,28 lei pe minut/ 1,65 lei pe kilometru. Tariful minim este 12 lei.

 

Comentarii

comentarii