UE ar putea economisi 52 miliarde euro cu retele ”inteligente” 

in Business 16 November 2010 93 Views

Retelele ”inteligente” ar putea insemna o economie de 52 miliarde de euro anual pentru Uniunea Europeana, potrivit celor mai importante companii care promoveaza aceasta tehnologie, citate de Euractiv. 

Economiile importante ar rezulta din reducerea pierderilor in reteaua de distributie a energiei electrice prin automatizare si incurajarea consumatorilor de a reduce consumul de energie cu contoare inteligente, care furnizeaza informatii exacte si in timp util, au explicat ieri expertii din Coalitia Smart Energy Demand, la lansarea organizatiei, la Bruxelles.  

Retelele de utilitati vor putea, de asemenea, contribui la diminuarea facturilor, oferind posibilitatea de a reduce nivelul de tensiune de sistem, a afirmat Chris King, director de reglementare la eMeter. Chiar si dupa deducerea costurilor necesare, precum instalarea de contoare inteligente si software noi, beneficiile nete ale tehnologiei vor fi in continuare de 31 miliarde euro pe an, a mai spus King.

Noua coalitie include companii furnizoare de energie electrica si de utilitati precum ENEL si FED, de tehnologie (Landis & Gyr si eMeter) si think-tank, precum VaasaETT. 

Creata dupa modelul unei asociatii similare din SUA, Coalitia isi propune sa informeze factorii de decizie politica cu privire la dezvoltarea de politici privind retelele inteligente si sa promoveze beneficiile cererii de energie livrata in acest sistem.

 

Comentarii

comentarii