UE continua sa acorde romanilor ajutoare alimentare

in Stiri 18 November 2011 93 Views

Uniunea Europeana prelungeste programul de ajutor alimentar pentru persoanele defavorizate si in perioada anilor 2012-2013, a anuntat Ministerul de Externe al Romaniei.

ÔÇťMinisterul Afacerilor Externe al Romaniei saluta compromisul adoptat la 14 noiembrie 2011, de
catre Consiliul UE (format agricultura), permitand continuarea programului de ajutor alimentar pentru persoanele defavorizate din Uniunea Europeana in anii 2012 ╚Öi 2013 la nivelul actual, respectiv de 500 milioane Euro/anÔÇŁ, precizeaza un comunicat al MAE.

Statul roman a sustinut ferm aceasta initiativa a UE, care vizeaza sprijinirea populatiei europene prin intermediul ajutoarelor alimentare. Anual, la nivelul UE, beneficiaza de acest program 18 milioane de oameni, din care aproximativ 2,8 milioane de romani. Beneficiarii ajutoarelor sunt pensionari, persoane fara venituri sau cu venituri foarte mici, precum si persoane cu dizabilitati. Valoarea ajutoarelor pentru Romania depaseste 49 de milioane de euro pe an.

Alaturi de partenerii sai europeni, Romania s-a implicat activ in vederea identificarii de solutii pentru ca acest program sa continue ╚Öi in anii viitori. ÔÇťAceasta decizie reprezinta un semnal de responsabilitate de care statele membre au dat dovada, necesara pentru depa╚Öirea efectelor produse de criza economicaÔÇŁ, considera Ministerul roman de Externe.

In localitatile din Romania, ajutoarele alimentare au fost distribuite prin intermediul Primariilor. Persoanele defavorizate au primit zahar, ulei, faina, malai si lapte praf.

Mihai Diac

Foto: www.hellosm.ro/ajutoare-alimentare-pentru-saracii-satmarului

Comentarii

comentarii