UE elimin─â biocombustibilii din plante

in Legislatie, Recomandate 25 February 2015 531 Views

Membrii comisiei pentru mediu din Parlamentul European au votat mar╚Ťi pentru limitarea la 6% a utiliz─ârii biocombustibililor de prim─â genera╚Ťie (produ╚Öi din culturi de plante alimentare ╚Öi non-alimentare ÔÇô n.r.) ├«n totalul consumului de energie din sectorul de transport p├ón─â ├«n 2020, fa╚Ť─â de 10% c├ót era stabilit ini╚Ťial, potrivit 2celsius.net. De asemenea, calcularea emisiilor indirecte din biocombustibili se va face ├«n temeiul Directivei privind calitatea carburan╚Ťilor.

An aerial view of yellow rape fields, green cornfields and brown acres at the Magdeburger Boerde

Potrivit sursei citate, votul de mar╚Ťi va reduce consumul tot mai mare de biocombustibili de prim─â genera╚Ťie care a condus la o cre╚Ötere a emisiilor de gaze cu efect de ser─â. ÔÇťSalut─âm hot─âr├órea deputa╚Ťilor europeni de a limita cantitatea de biocombustibili nocivi pe care Uniunea European─â ├«i va amesteca ├«n benzina ╚Öi motorina de pe teritoriul s─âu. De╚Öi ├«n unele privin╚Ťe decizia nu este at├ót de drastic─â fa╚Ť─â pe propunerea ini╚Ťial─â a Comisiei, acest vot ┬átransmite un semnal clar c─â Parlamentul European dore╚Öte folosirea de combustibili alternativi ecologici care reduc de fapt emisiile”, a spus Nu┼ía Urbancic, manager pentru energie ├«n cadrul organiza╚Ťiei┬áeuropene Transport & Energy.

De subliniat este faptul c─â Parlamentul a extins domeniul de aplicare al limitei de 6% ╚Öi asupra biocombustibililor produ╚Öi din culturi energetice, care de╚Öi sunt culturile nealimentare concureaz─â pentru terenuri cu cele alimentare. Prezenta decizie identific─â ├«n mod corect provocarea de mediu dat─â de biocombustibili ╚Öi anume utilizarea corect─â a terenurilor ╚Öi nu tipul de cultur─â. Acest lucru ar ├«nsemna c─â statele membre nu pot subven╚Ťiona acest tip de biocombustibil dup─â 2020.

Parlamentul a consolidat, de asemenea, criteriile de durabilitate pentru biocarburan╚Ťi avansa╚Ťi (de genera╚Ťia a doua), realizati ├«n principal din de╚Öeuri municipale ╚Öi reziduuri, impun├ónd┬áobliga╚Ťia de a respecta ierarhia de╚Öeurilor: este mai bine s─â reutilizeze sau s─â reciclezi de╚Öeurile dec├ót s─â le arzi.

Conform sursei citate, statele membre ale UE au cheltuit în 2011 șase miliarde de euro pentru sprijinirea industriei biocombustibililor.

Citește și:

Biocombustibilii nu sunt o alternativ─â viabil─â la combustibilii fosili

Biocombustibil revolu╚Ťionar produs din resturi de portocale

Biocombustibilul din porumb nu e chiar așa de bio

Comentarii

comentarii