Uniunea European─â va explora hidrogenul ca surs─â de energie

in Energie 26 September 2018 50 Views

Miniștrii de transport ai Uniunii Europene au fost de acord să își concentreze eforturile pe utilizarea hidrogenului în transport și energie, ca parte a măsurilor de reducere a emisiilor de carbon cu 40% până în 2030.

Ini╚Ťiativa f─âr─â caracter obligatoriu a fost luat─â de 25 na╚Ťiuni din Uniunea European─â ╚Öi cere guvernelor s─â sporeasc─â cooperarea ╚Öi s─â investigheze poten╚Ťialul utiliz─ârii hidrogenului ├«n stocarea de energie, transport, energie ╚Öi c─âldur─â.

ÔÇ×Accelerarea implement─ârii imediate a tehnologiei sustenabile cu hidrogen contribuie la competitivitatea economic─â a Uniunii Energiei.ÔÇŁ, este men╚Ťionat ├«n documentul v─âzut de Reuters.

Documentul prezentat la o ├«nt├ólnire formal─â ├«n Linz, Austria, subliniaz─â nevoia pentru energie regenerabil─â, cum ar fi hidrogenul, pentru a reduce dependen╚Ťa de combustibili fosili a Europei, care se bazeaz─â pe importuri din Rusia.

Tehnologiile de producere a hidrogenului, unul dintre cele mai abundente elemente din lume, sunt promi╚Ť─âtoare ├«ns─â implementarea lor se desf─â╚Öoar─â lent.

În Uniunea Europeană, Germania conduce eforturile de explorare a modurilor în care această energie regenerabilă poate fi utilizată și stocată.

S─âpt─âm├óna trecut─â, Germania a inaugurat primele trenuri de pasageri alimentate cu hidrogen din lume, ├«nlocuind dou─â trenuri diesel pe un traseu de aproape 100 de kilometri ├«n Saxonia Inferioar─â. Trenurile cu hidrogen sunt echipate cu pile de combustie care produc electricitate printr-o combina╚Ťie de hidrogen ╚Öi oxigen, proces prin care singurele emisii sunt apa ╚Öi aburul. Surplusul de energie este stocat ├«n baterii litiu-ion aflate la bordul trenului.

Green Report Shop Transport ECO

P├ón─â acum, tehnologia a fost folosit─â ├«n special pentru autobuze ╚Öi camioane de curs─â lung─â. Produc─âtori auto ca Toyota au promovat beneficiile vehiculelor cu hidrogen, care se alimenteaz─â mai rapid dec├ót se ├«ncarc─â vehiculele electrice, ├«ns─â sunt scumpe, iar sta╚Ťiile de re├«nc─ârcare sunt rare.

Hidrogenul poate fi produs din surse regenerabile de energie, stocat ╚Öi utilizat ├«n transport sau ├«n re╚Ťelele de gaze, care pot absorbi p├ón─â la 10% hidrogen ca combustibil complementar la gazele naturale.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii