UE propune un obiectiv ambițios de reducere a emisiilor globale cu 60% până în 2050

in Legislatie 24 February 2015 227 Views

Draftul unui document publicat pe surse de către buisnessgreen.com arată că reprezentanții Uniunii Europene vor solicita la viitorul summit pe climă de la Paris reducerea emisiilor globale cu 60% până în 2050.

paris-sunset-540x334

Documentul, care este de așteptat să fie lansat oficial, miercuri, ca parte a unui nou set de propuneri privind pachetul uniunii energetice a UE, reiterează angajamentul anterior al blocului european de a reduce emisiile cu “cel puțin” 40% față de nivelurile din 1990 până în 2030. Cu toate acestea, proiectul de document susține că orice nou tratat internațional ar trebui să orienteze națiunile semnatare către reducerea emisiile globale cu cel puțin 60% până în 2050.

În document se propune de exemplu, ca acordul pe climă din 2015 ar trebui să fie, de preferință, sub forma unui protocol care dă posibilitatea reprezentanților UE să negocieze mai bine cu acele națiuni care se opun în a aduce acordul pe o bază legală. “Economiile puternice, în special UE, China și SUA, ar trebui să dea un exemplu de leadership politic prin aderarea imediată la protocol”, se arată în document. Totodată se mai propune ca protocolul să intre în vigoare dacă țările semnatare cumulează 80% din emisiile globale actuale.

UE mai solicită măsuri de combatere a emisiilor prin intermediul Organizației Internaționale a Aviației Civile (OACI), Organizația Maritimă Internațională (OMI) și Protocolul de la Montreal privind gazele fluorurate. Reprezentanții Comisiei Europene nu au vrut să comenteze pe marginea informațiilor publicate.

Citește și:

Negocierile climatice de la Paris, cel mai așteptat eveniment din 2015

Lima: Acord minimal pe climă. Ţările bogate nu vor susține cu bani țările sărace

Lima: Mii de persoane au scandat ”Schimbați sistemul, nu clima!”

Comentarii

comentarii