UE ridic─â ╚Ťinta de energie regenerabil─â la 32% p├ón─â ├«n 2030

in Energie 15 June 201816 Views

Uniunea European─â va ridica ╚Ťinta de energie regenerabil─â de la 27% la 32% p├ón─â ├«n 2030, ├«n ├«ncercarea de a atinge obiectivele de reducere a emisiilor cu efect de ser─â stabilite ├«n cadrul Acordului de la Paris.

În cadrul legii, Uniunea Europeană cere o eliminare treptată a uleiului de palmier până în 2030 și elimină niște bariere din calea micilor producători de energie regenerabilă.

Ținta de 32% pentru energia regenerabilă este mai mare decât cea stabilită în cadrul proiectului de norme, însă este sub nivelul cerut de Parlamentul European și de alte guverne europene.

M─âsurile au scopul de a ajuta Uniunea European─â s─â ating─â obiectivul de reducere a gazelor cu efect de ser─â cu cel pu╚Ťin 40% sub nivelurile din 1990 p├ón─â ├«n anul 2030.

├Än cadrul negocierilor, Fran╚Ťa a cerut adoptarea unei ╚Ťinte de 32%, iar noile guverne din Spania ╚Öi Italia au cerut adoptarea unei ╚Ťinte de 35% energie regenerabil─â p├ón─â ├«n 2030.

ÔÇ×Aceast─â nou─â ambi╚Ťie ne va ajuta s─â ├«ndeplinim obiectivele stabilite ├«n cadrul Acordului de la Paris ╚Öi se va traduce prin mai multe locuri de munc─â, facturi mai mici la energie pentru consumatori ╚Öi mai pu╚Ťine importuri de energie electric─â.ÔÇŁ, a declarat┬áMiguel Arias Ca├▒ete,┬ácomisarul UEpentru politici climatice ╚Öi energie.

El a ad─âugat c─â natura obligatorie a obiectivului va oferi siguran╚Ť─â investitorilor.

Acordul prevede planuri pentru o revizuire ├«n anul 2023 ├«n cadrul c─âreia se va decide dac─â va fi nevoie de un obiectiv mai ambi╚Ťios.

Organiza╚Ťiile de mediu au atras aten╚Ťia c─â ╚Ťinta stabilit─â nu este suficient de ambi╚Ťioas─â pentru c─â statele membre sunt deja pe cale s─â o dep─â╚Öeasc─â. Activi╚Ötii au criticat decizia Uniunii Europene de a clasa biomasa ca energie regenerabil─â.

Green Report Shop Transport ECO

Molly Walsh, campaigner pentru energia regenerabil─â la Friends of the Earth Europa, a declarat pentru The Guardian c─â obiectivul stabilit este inadecvat.

ÔÇ×Legislatorii Uniunii Europene au stabilit un obiectiv meschin de 32% pentru energie regenerabil─â care este inadecvat pentru un viitor cu o clim─â sigur─â ╚Öi f─âr─â combustibili fosili ╚Öi arat─â o incapacitate de a in╚Ťelege peisajul ├«n schimbare al energiei, incluz├ónd sc─âderea rapid─â a costurilor energiei regenerabile.ÔÇŁ

Grupul a salutat ini╚Ťiativa acordului de a acorda consumatorilor dreptul de a produce ╚Öi a vinde propria energie regenerabil─â, de exemplu din panouri solare instalate pe acoperi╚Öuri.

Acordul trebuie să fie aprobat în mod oficial de către parlamentul și consiliul Uniunii Europene în următoarele luni.

├Än jur de 17% din consumul de energie a Uniunii Europene din anul 2016 a fost din surse regenerabile. Uniunea European─â dore╚Öte s─â ating─â un consum de 20% p├ón─â ├«n 2020, iar exper╚Ťii cred c─â sc─âderea rapid─â a costurilor energiei regenerabile va permite atingerea unor ╚Ťinte mai ridicate f─âr─â s─â creasc─â bugetele.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii