Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

UE si statele Atlanticului de Nord au stabilit limita stocurilor piscicole pentru 2008

Uniunea Europeana si alte tari din zona atlantica au ajuns la o intelegere in ceea ce priveste stocurile pentru trei specii importante de peste din Atlanticul de Nord-Est pentru anul 2008. Astfel, cantitatea totala de captura a fost redusa cu 32% pentru merlanul albastru, a ramas neschimbata pentru heringul atlanto-scandian si a fost redusa cu 9% pentru macrou.

"Cele trei intelegeri la care am ajuns cu partenerii nostri din Atlanticul de Nord demonstreaza interesul nostru pentru respectarea sfaturilor cercetatorilor si pentru colaborare. Si in viitor trebuie sa avem acelasi obiectiv: sustenabilitatea stocurilor piscicole", a declarat Joe Borg, comisarul european pentru Afaceri Maritime si Piscicole.

Atat heringul atlanto-scandian cat si macroul sunt pescuiti in conformitate cu planurile de management pe termen lung care au permis conservarea acestor specii. In cazul macroului, mortalitatea se va pastra in limitele stabilite de Consiliul International pentru Explorarea Marilor (ICES). Heringul atlanto-scandian are cel mai mare stoc piscicol din Nord-Estul Atlanticului si este supus celei mai mici presiuni din partea flotelor de pescuit.

In schimb, merlanul albastru a suferit cel mai mult in ultimii ani de pe urma pescuitului excesiv. Tarile semnatare au cazut de acord sa infiinteze un Grup de Lucru care sa stablieasca un plan de management pentru conservarea si refacerea stocului de merlan albastru.

Acordul semnat de UE si celelalte state atlantice va deveni baza legala pentru tarile care fac parte din Comisia Piscicola a Atlanticului de Nord-Est. Intlanirea Comisiei va avea loc intre 12 si 16 noiembrie la Londra.

Stocurile sunt impartite astfel: merlanul albastru intre UE, Insulele Faraoe, Norvegia si Islanda; heringul atlanto-scandian intre UE, Insulele Faraoe, Islanda si Federatia Rusa si macroul intre UE, Insulele Faraoe si Norvegia.

Foto: fiskbasen.se

spot_img

Ultimele știri