UE sustine initiativa legislativa a SUA pentru limitarea emisiilor

in Stiri 1 April 2009 101 Views

Uniunea Europeana a salutat miercuri initiativa democratilor din Camera Reprezentantilor a Statelor Unite, prin care acestia incearca sa limiteze emisiile de CO2 si sa sprijine companiile care se angajeaza sa isi reduca impactul asupra mediului, anunta Reuters.

Reprezentantii UE sustin ca pachetul legislativ faciliteaza un acord global care sa stopeze schimbarile climatice. Comisarul european de mediu, Stavros Dimas, a denumit initiativa incurajatoare, in cadrul unei conferinte de presa.

„Aceasta va trimite un mesaj foarte puternic la Copenhaga si va facilita un acord acolo”, a explicat Dimas. El a adaugat ca, desi propunerea democratilor lasa inca loc pentru intrebari, ea poate mijloci un acord global pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Democratii din Camera Reprezentantilor au lansat miercuri o propunere legislativa care pune bazele unui sistem (cap and trade) prin care companiile care emit CO2 ar avea nevoie de permise de carbon pentru fiecare tona de gaze cu efect de sera eliminata in atmosfera. Permisele nefolosite pot fi vandute altor companii. Luand anul 2005 ca reper, emisiile trebuie reduse, conform proiectului de lege, cu 20% pana in 2020, cu 42% pana in 2030, si cu 83 de procente pana in 2050.
Foto: Reuters

Comentarii

comentarii