UE trebuie sa faca eforturi de protejare a Polului Nord

in Aer 20 November 2008 130 Views

Uniunea Europeana (UE) ar trebui sa demareze eforturi de protejare a regiunii arctice de incalzirea globala si de exploatarile tot mai repetate pe care oamenii le fac asupra resurselor sale naturale, potrivit oficialilor de la Bruxelles, informeaza Earth Times. Comisia Europeaza a avertizat ca regiunea arctica este in pericol din cazua incalzirii rapide a climei si din cauza activitatilor umane.

Avand in vedere ca temperatura aerului din zona arctica a crescut de doua ori mai mult decat cea globala, executivul UE se asteapta ca in urma topirii calotelor glaciare, accesul la resursele naturale ale regiunii va fi mult mai simplu, deschizand totodata noi rute de navigatie.

Prin urmare, UE ar trebui sa contribuie la intariea eforturilor internationale de diminuare a impactului schimbarilor climatice asupra regiunii. De asemenea, trebuie sa se asigure ca politicile sale de transport, energie sau pescuit sa nu joace vreun rol in distrugerea regiunii arctice.

In plus, UE ar trebui sa asigure ajutor pentru cei 4 milioane de oameni din regiune, sa legifereze protejarea balenelor si sa colaboreze cu Norvegia si Rusia pentru exploatarea rezervelor de hidrocarbon intr-o maniera sustenabila.

Comentarii

comentarii