UE trebuie să închidă toate centralele pe bază de cărbune până în 2030

in Energie 10 February 201764 Views

Uniunea Europeană trebuie să-și închidă toate cele 315 centralele electrice pe bază de cărbune până în 2030, pentru a-și îndeplini angajamentele asumate prin acordul privind schimbările climatice de la Paris, potrivit unui nou raport realizat de Climate Analytics.

centrale electrice pe bază de cărbune
Obiectivul stabilit la conferința din decembrie 2015 de la Paris pentru a menține creșterea temperaturii medii la mai puțin de 2 grade Celsius peste nivelurile pre-industriale necesită închiderea treptată a centralelor pe cărbune din UE, potrivit raportului Climate Analytics.

Obiectivul pe termen lung adoptat în temeiul acordului de la Paris necesită o decarbonizare rapidă a sectorului energetic la nivel mondial, iar închiderea ultimei centralei electrice pe bază de cărbune în UE până în jurul anului 2030″, susțin autorii raportului.

Climatice Analytics a estimat că bugetul de carbon al UE, care reprezintă cantitatea maximă de dioxid de carbon care poate fi emisă pentru a rămâne sub ținta de 2 grade Celsius, este de la 6,5 ​​gigatone până în 2050. Organiția susține că UE va depăși cantitatea de emisii cu 85% dacă va continua cu rate actuale de emisii de la centralele pe cărbune.

Am concluzionat că cel mai ieftin mod prin care UE poate să-și reducă emisiile necesare pentru a-și îndeplini angajamentele Acordului de la Paris este de a elimina treptat cărbunele din sectorul energiei electrice și să înlocuiască această capacități cu surse regenerabile și măsuri de eficiență energetică”, a declarat Paola Yanguas Parra, unul dintre coordonatorii raportului.

Acesat a adăugat că Germania și Polonia au cel mai mult de muncă deoarece, împreună, aceste țări sunt responsabile pentru 54% din emisiile centralelor pe cărbune.

Comentarii

comentarii