Guvernul britanic investește 48 de milioane de lire în autobuze electrice

in EcoLIFESTYLE, Transport 16 April 20189 Views

Guvernul din Marea Britanie pune la dispozi╚Ťia autorit─â╚Ťilor din toat─â ╚Ťara 48 de milioane de lire sterline care pot fi investi╚Ťi ├«n autobuzele electrice ╚Öi ├«n infrastructura necesar─â. Finan╚Ťarea face parte dintr-un plan mai mare, ├«n valoare de 100 de milioane de lire sterline.

Guvernul britanic investește 48 de milioane de lire sterline în autobuze electrice

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Nusrat Ghani, a anun╚Ťat o nou─â component─â a unui program menit s─â reduc─â emisiile autobuzelor ╚Öi s─â asigure c─âl─âtorii mai curate pentru mediu.

Ultra-Low Emission Bus Scheme presupune o finan╚Ťare de 48 de milioane de lire sterline (68 milioane de dolari) din partea guvernului pentru autorit─â╚Ťile locale ╚Öi operatorii care vor s─â cumpere at├ót autobuze cu emisii sc─âzute, c├ót ╚Öi infrastructura necesar─â. Aceast─â investi╚Ťie face parte din planul guvernului de a reduce emisiile de gaz din sectorul transporturilor.

ÔÇ×Facem mai mult ca niciodat─â pentru a reduce poluarea cu gaze cu efect de ser─â ├«n toate tipurile de transport ╚Öi ne angaj─âm ca aproape toate ma╚Öinile ╚Öi autobuzele s─â fie f─âr─â emisii p├ón─â ├«n 2050ÔÇŁ, a declarat Nusrat Ghani.

Finan╚Ťarea anun╚Ťat─â de ministrul Transporturilor face parte dintr-un plan mai mare, anun╚Ťat ├«n noiembrie 2016, ├«n valoare de 100 de milioane de lire sterline (141,6 milioane de dolari), pentru a dezvolta flota de autobuze cu emisii sc─âzute.

alecoair.ro

Semnal de alarmă după greva șoferilor de autobuz

Într-o zi de joi, în ianuarie 2015, șoferii de autobuz din Londra au făcut o grevă, obligând astfel pasagerii să devină pietoni.

Greva a avut un efect nea╚Öteptat: pe strada Oxford, una din cele mai poluate str─âzi din lume ╚Öi pe care circul─â aproape ├«n exclusivitate autobuze, nivelul de dioxid de azot a sc─âzut sim╚Ťitor. Concentra╚Ťia a fost de 58 de micrograme pe metru cub, ├«n timp ce ├«n ultimele patru joi fusese de 172 de micrograme pe metru cub.

Aceste cifre au dus la presiuni mari din partea locuitorilor pentru ca strada Oxford s─â devin─â una pietonal─â, dar ╚Öi pentru investi╚Ťii ├«ntr-un transport public cu impact mai mic fa╚Ť─â de mediu.

Autobuzele electrice din România

Prim─âria Municipiului Bucure╚Öti desf─â╚Öoar─â proiecte de modernizare a parcului auto RATB, precum ╚Öi proiecte destinate fluidiz─ârii traficului. Din acest plan fac parte 400 de autobuze Euro 6, precum ╚Öi 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice ╚Öi 100 de autobuze cu gaz natural comprimat (GNC), construc╚Ťia de parc─âri de tip Park &Ride la intr─ârile ├«n ora╚Ö, precum ╚Öi cu demarcarea culoarelor dedicate pentru liniile de tramvai ╚Öi autobuz.

Însă primele autobuze electrice din România nu vor circula în București, ci în Cluj. Autorităţile locale au încheiat încă de anul trecut un acord pentru furnizarea a 30 de autobuze cu firma poloneză Solaris, urmând ca primele 11 să fie furnizate la finele lunii aprilie.

Comentarii

comentarii