Guvernul britanic investește 48 de milioane de lire în autobuze electrice

Guvernul din Marea Britanie pune la dispoziția autorităților din toată țara 48 de milioane de lire sterline care pot fi investiți în autobuzele electrice și în infrastructura necesară. Finanțarea face parte dintr-un plan mai mare, în valoare de 100 de milioane de lire sterline.

Guvernul britanic investește 48 de milioane de lire sterline în autobuze electrice

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Nusrat Ghani, a anunțat o nouă componentă a unui program menit să reducă emisiile autobuzelor și să asigure călătorii mai curate pentru mediu.

Ultra-Low Emission Bus Scheme presupune o finanțare de 48 de milioane de lire sterline (68 milioane de dolari) din partea guvernului pentru autoritățile locale și operatorii care vor să cumpere atât autobuze cu emisii scăzute, cât și infrastructura necesară. Această investiție face parte din planul guvernului de a reduce emisiile de gaz din sectorul transporturilor.

„Facem mai mult ca niciodată pentru a reduce poluarea cu gaze cu efect de seră în toate tipurile de transport și ne angajăm ca aproape toate mașinile și autobuzele să fie fără emisii până în 2050”, a declarat Nusrat Ghani.

Finanțarea anunțată de ministrul Transporturilor face parte dintr-un plan mai mare, anunțat în noiembrie 2016, în valoare de 100 de milioane de lire sterline (141,6 milioane de dolari), pentru a dezvolta flota de autobuze cu emisii scăzute.

alecoair.ro

Semnal de alarmă după greva șoferilor de autobuz

Într-o zi de joi, în ianuarie 2015, șoferii de autobuz din Londra au făcut o grevă, obligând astfel pasagerii să devină pietoni.

Greva a avut un efect neașteptat: pe strada Oxford, una din cele mai poluate străzi din lume și pe care circulă aproape în exclusivitate autobuze, nivelul de dioxid de azot a scăzut simțitor. Concentrația a fost de 58 de micrograme pe metru cub, în timp ce în ultimele patru joi fusese de 172 de micrograme pe metru cub.

Aceste cifre au dus la presiuni mari din partea locuitorilor pentru ca strada Oxford să devină una pietonală, dar și pentru investiții într-un transport public cu impact mai mic față de mediu.

Autobuzele electrice din România

Primăria Municipiului București desfășoară proiecte de modernizare a parcului auto RATB, precum și proiecte destinate fluidizării traficului. Din acest plan fac parte 400 de autobuze Euro 6, precum și 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice și 100 de autobuze cu gaz natural comprimat (GNC), construcția de parcări de tip Park &Ride la intrările în oraș, precum și cu demarcarea culoarelor dedicate pentru liniile de tramvai și autobuz.

Însă primele autobuze electrice din România nu vor circula în București, ci în Cluj. Autorităţile locale au încheiat încă de anul trecut un acord pentru furnizarea a 30 de autobuze cu firma poloneză Solaris, urmând ca primele 11 să fie furnizate la finele lunii aprilie.

spot_img

Ultimele știri