Un activist de mediu spune că a fost atacat cu toporul de un consilier de la Garda Forestieră Suceava

in Biodiversitate 18 May 2020 221 Views

Tiberiu Boșutar, președintele Asociației Moldovița, spune că a fost atacat cu toporul în timp ce se afla în maşină de către un consilier de la Garda Forestieră Suceava și de fiul acestuia, care ar fi implicat în tăieri ilegale de păduri.

Tiberiu Boșutar a declarat că a fost atacat dumincă seara de către Mugurel Nacu, consilier în cadrul Gărzii Forestiere Suceava, subordonată Ministerului Mediului, și de fiul acestuia, Ionel Nacu, care deţine firma Fenster Dor SRL Stulpicani, ce ar fi implicată, potrivit acestuia, în tranzacții ilegale cu lemne.

Boșutar, împreună cu alte trei persoane, s-au deplasat cu două mașini la Broșteni, unde ar fi dorit să filmeze mai multe ilegalități ce ar fi fost săvărșite în pădurile din zonă. Ei au fost întorși din drum de mai mulți pădurari, care nu le-au permis să pătrundă în fondul forestier, scrie ziardesuceava.ro.

Boșutar și persoanele care îl însoţeau au decis să se întoarcă la Moldovița. La întoarcere, ei au trecut prin fața societății Fenster Dor, moment în care din curtea firmei a ieșit direct prin poartă cu mașina Ionel Nacu, care a blocat strada. Din spatele său și-a făcut apariția Mugurel Nacu, la volanul altui vehicul, cu care a intrat frontal în autoturismul lui Tiberiu Boșutar. Cei doi Nacu, tată și fiu, au coborât din mașini înarmați cu topoare și au început să lovească atât automobilul lui Boșutar, cât și vehiculul amicilor săi, producându-le pagube însemnate.

De altfel, Boşutar a povestit ce susţine că i s-a întâmplat într-un live pe pagina de Facebook “Legea Codrului”, pe care îl puteţi urmări mai jos.

Geplaatst door Legea Codrului op Zondag 17 mei 2020

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, care i-au dus la secție pe toți cei implicați, pentru a le fi luate declarații. După ce a ieşit de la declaraţii, activistul a povestit într-un alt Live că poliţiştii i-au spus că la faţa locului nu au găsit maşinile celor pe care îi acuză.

Geplaatst door Legea Codrului op Zondag 17 mei 2020

Comentarii

comentarii