Un brad de Crăciun a fost învelit într-o sacoşă uriaşă, în capitala Lituaniei pentru a denunţa supraconsumul

in Biodiversitate, EcoLIFESTYLE, Poluare 25 December 2018 350 Views

Mai mulţi artişti lituanieni au plasat un brad de Crăciun într-o uriaşă sacoşă din plastic în gara oraşului Vilnius, pentru a denunţa consumul excesiv din perioada sărbătorilor de sfârşit de an.

“Este un brad de Crăciun, dar noi îl folosim ca pe o operă de artă pentru a protesta faţă de efectele nefaste ale hiper-consumerismului”, se afirmă într-un mesaj scris pe acea sacoşă uriaşă.

Decorată cu măşti respiratorii anti-poluare, instalaţia se află în mijlocul unui târg alternativ de Crăciun, organizat în principala gară din Vilnius.

“Oamenii care nu se simt bine în târgurile de Crăciun tradiţionale şi în centrele comerciale sunt bine-veniţi aici. Supraconsumul face mult rău mediului înconjurător în timpul perioadei sărbătorilor de iarnă, acesta este mesajul nostru”, a declarat joi unul dintre artiştii aflaţi la originea proiectului, Dominykas Ceckauskas.

Acest târg alternativ, care încearcă să îi atragă pe tineri, se diferenţiază prin vagoanele sale de trenuri, transformate în baruri şi restaurante, muzica sa tehno, folosită în locul colindelor de Crăciun, şi prin standurile aparţinând unor reprezentanţi ai curentului street art şi unor comercianţi care vând articole de ocazie.

Vânzările dinainte de Crăciun din Marea Britanie, mai proaste decât în 2008

Remigijus Simasius, primarul din Vilnius, a declarat că această iniţiativă reflectă “libertatea, toleranţa şi deschiderea” acestui oraş.

Comentarii

comentarii