Un container cu 25.000 kg de deşeuri din cauciuc, găsit în Portul Constanța

in Poluare 21 April 2021 91 Views

Un container încărcat cu 25.000 de kilograme de deşeuri din cauciuc, sosit din Marea Britanie şi destinat unei firme din Vâlcea, a fost descoperit în Portul Constanţa. Acesta va fi returnat către ţara de origine.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au descoperit un container sosit din Regatul Unit al Marii Britaniei, încărcat cu anvelope verzi – deşeuri de cauciuc, în greutate de aproximativ 25.000 kilograme pentru o firma de pe raza judeţului Vălcea care efectua activităţi de import în România.
În urma verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României, cât şi returnarea containerului încărcat cu deşeuri de cauciuc către ţara de origine.
La începutul lunii aprilie, mai multe containere au fost găsite pline de deşeuri în Portul Constanţa Sud Agigea. Importul ilegal a fost realizat de două firme, una din Prahova, iar alta din București. Poliţiştii au găsit în interiorul containerelor inclusiv materiale periculoase, precum acumulatori şi componente metalice.
De asemenea, săptămâna trecută a mai fost găsit în Portul Constanța un container cu un amestec cu deşeuri de aproximativ 14.000 kilograme, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României, venit din Norvegia.

Comentarii

comentarii