Un magazin din Berlin a eliminat complet ambalajele

in Deseuri, Recomandate 13 November 2014 1,195 Views

Original Unverpackt este un concept store din Berlin care a eliminat ambalajele ╚Öi invit─â clien╚Ťii s─â-╚Öi aduc─â recipiente de acas─â ├«n care s─â-╚Öi pun─â cump─âr─âturile, inclusiv minicontainere pentru lo╚Ťiuni ╚Öi uleiuri, informeaz─â Guardian.

14621436208_ebe4cd4927_z

Clien╚Ťii vin cu recipientele lor pe care le c├ónt─âresc la intrare ╚Öi a c─âror greutate este sc─âzut─â, apoi, din greutatea total─â a cump─âr─âturilor, astfel c─â ei vor pl─âti doar produsele. Eticheta pe care e trecut─â greutatea e f─âcut─â s─â reziste la c├óteva sp─âl─âri, a╚Öa c─â nu e nevoie ca recipientele s─â fie c├ónt─ârite de fiecare dat─â.

Sara Wolf ╚Öi Milena Glimbovschi, fondatoarele magazinului, spun c─â e o cerere tot mai mare de produse ╚Öi servicii care s─â abordeze problema sustenabilit─â╚Ťii, iar oamenii vor alternative la felul risipitor ├«n care gestion─âm resursele. Ideea nu este una nou─â, un astfel de magazin exist─â ╚Öi ├«n Austin, Texas, iar un magazin f─âr─â ambalaje┬áa existat ├«n Londra din 2007, dar s-a ├«nchis ├«n 2013. Magazinele de acest fel exploreaz─â psihologia consumului.

├Än 2011, ├«n Marea Britanie se produceau aproape 11 milioane de de╚Öeuri de ambalaje, dar companiile ├«nc─â ambaleaz─â banane decojite. Activistul Tristram Stuart care militeaz─â pentru reducerea risipei alimentare spune c─â industria alimentar─â ╚Öi a ambalajelor ╚Öi-a schimbat strategia sus╚Ťin├ónd c─â modul de ambalare a alimentelor duce la reducerea risipei alimentare, astfel c─â ajunge s─â ├«mpacheteze felii de mango ├«n loc s─â v├ónd─â un mango ├«ntreg.

Comentarii

comentarii