Un milion de case solare în Tanzania, o campanie pentru iluminarea localităților fără curent

in Business 12 March 2015 193 Views

Una dintre provocările cu care se confruntă țările în curs de dezvoltare este iluminarea miilor de localități fără curent electric. Unele oferă exemple de urmat, precum Tanzania unde a fost implementată campania “Un milion de case solare” a unei companii americane. 

solarkit1

Compania oferă locuitorilor fără lumină din Tanzania un kit de instalare a unui panou solar care generează destulă energie pentru iluminarea casei, încărcarea telefoanelor mobile și funcționarea unui televizor. Pachetul costă 10 dolari.

Unul din cinci oameni trăiește în afara rețelei de electricitate, subliniază compania Off Grid Electric care desfășoară Campania din Tanzania. Firma are un contract cu guvernul din Tanzania și a primit până acum 30 de milioane de dolari de la Vulcan Capital, Omidyar Ventures, Zouk Capital și SolarCity, cea mai mare companie solară din SUA.

solarkit2

Opt milioane de gospodării din Tanzania nu au acces la electricitate. Cei care aleg kit-ul de la Off Grid Electric îl plătesc ca și cum și-ar cumpăra credit pentru telefonul mobil. Compania plătește 100 de dolari pentru instalarea unui sistem.

Reprezentanții firmei susțin că este neprofitabil pentru țările în curs de dezvoltare să facă rețele electrice tradiționale pentru toată lumea. Consumatorii casnici nu au nevoie de mai mult de 10-50 de wați pe care îi poate oferi un kit solar.

Sursa: fastcoexist.com

Puteți citi și:

Biciclistul care a dus panouri solare în gospodării fără electricitate din România vrea să lumineze toată țara

Apple investește 850 de milioane de dolari într-o fermă solară

Comentarii

comentarii