Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României în zilele următoare

in Poluare 29 April 2021 65 Views

Concentraţii de particule de praf saharian în cantităţi reduse vor ajunge deasupra României în următoarele zile, în special în zilele de 1 şi 2 mai, transmite Administraţia Naţional[ de Meteorologie (ANM), într-un comunicat de presă.

Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate la finalul săptămânii (1 şi 2 mai), în zonele şi intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi şi în restul ţării.

“În perioada 30 aprilie – 3 mai, circulaţia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. Concentraţiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparaţie cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice”, se menţionează în comunicat.

Un fenomen similar a mai fost înregistrat în acest an, în noaptea de 7 spre 8 februarie, la început în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar ulterior în restul ţării.

Comentarii

comentarii