Un nou fond de investiţii pentru startup-uri de tehnologii eco din Europa

Startup-urile europene de tehnologii ecologice vor putea obține finanțări de capital de risc între 200.000 și 2 milioane de euro de la un nou fond de investiții lansat recent, potrivit TechCrunch.com.

Noul fond de investiții Pale Blue Dot, din Suedia, are o valoare totală de 53 de milioane de euro și își propune să acorde finanțări pre-seed unui număr de 40 de startup-uri europene care dezvoltă tehnologii relevente în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Fondul este descris ca „agnostic sectorial” și va lua în considerare investițiile în software și tehnologie cu un puternic impact pozitiv asupra climei.

Aici pot intra, de exemplu tehnologii privind reducerea impactului pe care îl au asupra mediului afacerile din domenii ca agricultura, industria, moda, energia, transporturile, alimentația.

„Startup-urile pe care le căutăm sunt cele care contribuie în mod scalabil la climă, ceea ce înseamnă de cele mai multe ori că sunt alimentate de aceleași forțe ca și multe companii de internet: software, date și efecte de rețea”, a spus partenerul fondator Pale Blue Dot, Joel Larsson, citat de TechCrunch. „Vedem din ce în ce mai multe companii digitalizând și sperăm că noi, și multe alte fonduri de risc, suntem capabili să investim în ele pentru a accelera schimbarea către o lume mai ecologică”.

Pale Blue Dot a făcut deja trei investiții. Acestea sunt Phytoform, o companie cu sediul în Londra, care creează noi culturi folosind biologia calculațională și sinbio; Patch, o platformă de compensare a carbonului din San Francisco, care finanțează atât metodele tradiționale, cât și cele de „sechestrare a carbonului” de frontieră; și 20tree.ai, un startup cu sediul la Amsterdam, care utilizează învățarea automată și date prin satelit pentru a înțelege copacii cu scopul de a reduce riscul de incendii forestiere și întreruperi de curent.

Citeşte şi:

Platformă online creată pentru dezvoltarea economiei regiunii București prin intermediul tehnologiilor verzi
VIDEO WeWilder, primul campus de co-working în natură din România
spot_img

Ultimele știri