Un nou fond de investiţii pentru startup-uri de tehnologii eco din Europa

in Business 30 September 2020 65 Views

Startup-urile europene de tehnologii ecologice vor putea ob╚Ťine finan╚Ť─âri de capital de risc ├«ntre 200.000 ╚Öi 2 milioane de euro de la un nou fond de investi╚Ťii lansat recent, potrivit TechCrunch.com.

Noul fond de investi╚Ťii┬áPale Blue Dot, din Suedia, are o valoare total─â de 53 de milioane de euro ╚Öi ├«╚Öi propune s─â acorde finan╚Ť─âri pre-seed unui num─âr de 40 de startup-uri europene care dezvolt─â tehnologii relevente ├«n lupta ├«mpotriva schimb─ârilor climatice.

Fondul este descris ca “agnostic sectorial” ╚Öi va lua ├«n considerare investi╚Ťiile ├«n software ╚Öi tehnologie cu un puternic impact pozitiv asupra climei.

Aici pot intra, de exemplu tehnologii privind reducerea impactului pe care ├«l au asupra mediului afacerile din domenii ca agricultura, industria, moda, energia, transporturile, alimenta╚Ťia.

“Startup-urile pe care le c─âut─âm sunt cele care contribuie ├«n mod scalabil la clim─â, ceea ce ├«nseamn─â de cele mai multe ori c─â sunt alimentate de acelea╚Öi for╚Ťe ca ╚Öi multe companii de internet: software, date ╚Öi efecte de re╚Ťea”, a spus partenerul fondator Pale Blue Dot, Joel Larsson, citat de TechCrunch. ÔÇ×Vedem din ce ├«n ce mai multe companii digitaliz├ónd ╚Öi sper─âm c─â noi, ╚Öi multe alte fonduri de risc, suntem capabili s─â investim ├«n ele pentru a accelera schimbarea c─âtre o lume mai ecologic─âÔÇŁ.

Pale Blue Dot a f─âcut deja trei investi╚Ťii. Acestea sunt Phytoform, o companie cu sediul ├«n Londra, care creeaz─â noi culturi folosind biologia calcula╚Ťional─â ╚Öi sinbio; Patch, o platform─â de compensare a carbonului din San Francisco, care finan╚Ťeaz─â at├ót metodele tradi╚Ťionale, c├ót ╚Öi cele de ÔÇ×sechestrare a carbonuluiÔÇŁ de frontier─â; ╚Öi 20tree.ai, un startup cu sediul la Amsterdam, care utilizeaz─â ├«nv─â╚Ťarea automat─â ╚Öi date prin satelit pentru a ├«n╚Ťelege copacii cu scopul de a reduce riscul de incendii forestiere ╚Öi ├«ntreruperi de curent.

Cite┼čte ┼či:

Platformă online creată pentru dezvoltarea economiei regiunii București prin intermediul tehnologiilor verzi
VIDEO WeWilder, primul campus de co-working în natură din România

Comentarii

comentarii