Un nou magazin fără ambalaje, deschis în Franța

in EcoLIFESTYLE, Recomandate 27 February 2015 761 Views

Un nou magazin care vinde produsele doar la vrac, încercând, astfel, să elimine risipa de tot, s-a deschis în Franța. Este al doilea astfel de magazin de care auzim după cel din Berlin, deschis, de asemenea, de curând. 

zerowaste

Alice Bigorgne a lucrat în marketing, iar după ce a citit cartea “Zero Waste Home” de Bea Johnson și-a părăsit job-ul și a deschis magazinul “day by day” în Lille, în nordul Franței.  Acesta a devenit acum un lanț de cinci magazine alimentare din toată țara.

În “day by day” nu există ambalaje, toate cele 450 de produse fiind vândute la vrac. Clienții își aduc propriile recipiente, ceea ce ajută planeta, dar și buzunarele, întrucât prețul piperat al alimentelor din supermarketuri include în mare parte ambalajul. Alice spune că produsele ei sunt și cu 40% mai ieftine fără ambalaj.

În plus, poți cumpăra exact cantitatea de care ai nevoie, evitând, astfel, risipa alimentară. Dacă vrei doar câteva linguri de cafea sau numai două bețe de scorțișoară, poți cumpăra doar atât, spune Alice.

Sursa: treehugger.com

Puteți citi și:

Un magazin din Berlin a eliminat complet ambalajele

Comentarii

comentarii