Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Un nou proiect marca Green Report se lansează în luna aprilie

Green Report lansează, pe 23 aprilie, la The Ark, Conferințele Green Report (CGR), dedicate protejării mediului înconjurător. CGR aduc, în peisajul conferințelor din România, o abordare nouă și creativă, axată pe rezultate. De la calitatea excepțională a speakerilor la soluțiile urmărite, de la locurile inedite de desfășurare, ca manifest pentru găsirea unor alternative la activitățile umane care duc la deteriorarea mediului, la scenografia gândită pentru fiecare panel în parte, Conferințele Green Report înseamnă idei inovatoare și oameni creativi. Proiectul Green Report este susținut de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și cuprinde organizarea, în 2015, a cinci conferințe pe teme de mediu.   

vizual ElementAIR

ElementAIR, prima conferință din seria CGR

ElementAIR deschide seria CGR, fiind o conferință-reper pe tema calității aerului care aduce laolaltă componenta de business și cea socială. Cei mai importanți oameni din mediul de afaceri, politică, administrație și societate civilă vor dezbate, la ElementAIR, soluțiile pentru diminuarea poluării în mediul urban, dar și impactul pe care aceasta îl are asupra sănătății. Totodată, vor fi prezentate povești de succes ale unor companii din România care, prin politici coerente de CSR, au reușit implementarea unor proiecte pentru protejarea mediului înconjurător.

România, în topul celor mai poluante țări din Europa

Punctul de plecare al dezbaterilor îl constituie faptul că producția din România este printre cele mai dăunatoare pentru mediul înconjurător. Ţara noastră ocupă locul al doilea, după Bulgaria, în topul statelor europene care poluează cel mai mult raportat la cât produc, conform Agenției Europene de Mediu. România se află în procedura de infringement încă din 2013 și riscă, în lipsa unor măsuri concrete, să fie penalizată cu sute de mii de euro pe zi. Unul dintre obiectivele principale ale conferinței este stabilirea unui dialog intens, structurat pe mai multe etape, între autoritățile publice, pe de o parte, și autorități și mediul privat, pe de altă parte. Se urmărește, de asemenea, urgentarea elaborării de către Primăria Generală a Planului Integrat de Gestionare a Calității Aerului, precum și discutarea aplicată a necesității îmbunătățirii legislației în privința protejării mediului înconjurător.

Puteți citi și:

Deși stațiile de monitorizare nu funcționează tot timpul, autoritățile raportează îmbunătățirea calității aerului

VIDEO Cum se răspândește CO2 în aer într-un an

 

spot_img

Ultimele știri