Un număr de 56 de ţestoase dintr-o specie protejată au fost furate dintr-un parc cu animale din Corsica

in Revista presei 12 September 2018 30 Views

Un număr de 56 de ţestoase Hermann, specie protejată, au fost furate dintr-un parc cu animale din Corsica, a anunţat instituţia pe pagina sa de Facebook, informează AFP. 

Parcul A Cupulatta din Vero, la aproximativ 30 de kilometri nord-est de Ajaccio, a lansat apelul pe Facebook, luni, dup─â ce a descoperit c─â broa╚Ötele de broasc─â ╚Ťestoas─â adulte,┬árecunoscute de cochiliile lor distinctive negru ╚Öi galben, au disp─ârut.

“Au fost furate 56 de ┼úestoase adulte. Aceste broa╚Öte ╚Ťestoase nu pot fi v├óndute legal, astfel ├«nc├ót acestea nu pot fi destinate dec├ót traficului. Puii care se vor na┼čte ├«n viitor nu vor putea fi v├óndu┼úi ├«ntruc├ót doar noi de┼úinem documentele oficiale”, au scris responsabilii parcului cu animale pe Facebook.

De asemenea, au avertizat c─â popula╚Ťiile de broa╚Öte ╚Ťestoase s─âlbatice ar putea fi ├«n pericol dac─â ┼úestoasele Hermann ar fi fost furate de activi╚Öti anti-zoo, care ar fi planuit s─â elibereze ├«n natur─â broa╚Ötele de ╚Ťestoase.

Potrivit reprezentanţilor parcului, există posibilitatea ca acest furt să fi fost pus la cale de militanţii împotriva grădinilor zoologice.

“Dac─â sunt eliberate ├«n natur─â, ├«n cazul ├«n care au fost furate de militan┼úii anti-zoo, ar putea contamina popula┼úia s─âlbatic─â cu germeni mortali deoarece ├«n captivitate s-au ├«nt├ólnit cu animale ┼či specii cu care ┼úestoasele s─âlbatice nu se ├«nt├ólnesc de obicei”, avertizeaz─â reprezentan┼úii parcului.

Ancheta a fost încredinţată brigăzii de jandarmerie din Peri, a precizat procurorul Eric Bouillard.

┼óestoasa Hermann este o specie protejat─â care tr─âie┼čte pe uscat, iar subspecii de-ale sale ├«nt├ólnim ├«n tot perimetrul mediteraneean, ├«n Spania, Fran┼úa, Corsica, Italia ┼či Sardinia.

Exemplarele acestei specii m─âsoar─â ├«ntre 18 ┼či 20 de centimetri, iar carapacea are un colorit specific, cu negru ┼či galben. Este considerat─â “├«n pericol” de c─âtre Uniunea interna┼úional─â pentru conservarea naturii (IUCN), principala organiza┼úie nonguvernamental─â mondial─â din domeniul conserv─ârii naturii.

Comentarii

comentarii