Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Un număr de 56 de ţestoase dintr-o specie protejată au fost furate dintr-un parc cu animale din Corsica

Un număr de 56 de ţestoase Hermann, specie protejată, au fost furate dintr-un parc cu animale din Corsica, a anunţat instituţia pe pagina sa de Facebook, informează AFP. 

Parcul A Cupulatta din Vero, la aproximativ 30 de kilometri nord-est de Ajaccio, a lansat apelul pe Facebook, luni, după ce a descoperit că broaștele de broască țestoasă adulte, recunoscute de cochiliile lor distinctive negru și galben, au dispărut.

„Au fost furate 56 de ţestoase adulte. Aceste broaște țestoase nu pot fi vândute legal, astfel încât acestea nu pot fi destinate decât traficului. Puii care se vor naşte în viitor nu vor putea fi vânduţi întrucât doar noi deţinem documentele oficiale”, au scris responsabilii parcului cu animale pe Facebook.

De asemenea, au avertizat că populațiile de broaște țestoase sălbatice ar putea fi în pericol dacă ţestoasele Hermann ar fi fost furate de activiști anti-zoo, care ar fi planuit să elibereze în natură broaștele de țestoase.

Potrivit reprezentanţilor parcului, există posibilitatea ca acest furt să fi fost pus la cale de militanţii împotriva grădinilor zoologice.

„Dacă sunt eliberate în natură, în cazul în care au fost furate de militanţii anti-zoo, ar putea contamina populaţia sălbatică cu germeni mortali deoarece în captivitate s-au întâlnit cu animale şi specii cu care ţestoasele sălbatice nu se întâlnesc de obicei”, avertizează reprezentanţii parcului.

Ancheta a fost încredinţată brigăzii de jandarmerie din Peri, a precizat procurorul Eric Bouillard.

Ţestoasa Hermann este o specie protejată care trăieşte pe uscat, iar subspecii de-ale sale întâlnim în tot perimetrul mediteraneean, în Spania, Franţa, Corsica, Italia şi Sardinia.

Exemplarele acestei specii măsoară între 18 şi 20 de centimetri, iar carapacea are un colorit specific, cu negru şi galben. Este considerată „în pericol” de către Uniunea internaţională pentru conservarea naturii (IUCN), principala organizaţie nonguvernamentală mondială din domeniul conservării naturii.

spot_img

Ultimele știri