Un prototip de taxi zburător 100% electric, dezvăluit de un start-up german

in Transport 24 May 2019 93 Views

Startup-ul german Lilium a dezvăluit un prototip de „taxi zburător” electric care poate zbura distanțe de până la 300 de kilometri.

La viteză maximă, aeronava cu cinci locuri poate străbate distanța de 300 de kilometri în mai puțin de o oră, relatează The Guardian.

Firma, care a atras investiții de peste 100 de milioane de euro începând cu fondarea sa în 2015, vrea să ofere taxiuri aeriene, pe bază de aplicații pe mobil, în mai multe orașe până în 2025.

Lilium estimează că prețul unei călătorii dintr-o parte în alta a unui oraș mare va fi de aproximativ 70 de dolari.

Conform companiei, designul relativ simplu face din acest taxi zburător o variantă mai sigură și convenabilă ca alte avioane. Odată în aer, avionul necesită doar un pic mai multă energie ca o mașină electrică.

Lilium are în plan obținerea certificării pentru noul avion prin teste de zbor.

Remo Gerber, ofițer comercial șef la Lilium, a explicat că avionul face doar 20% din zgomotul unui elicopter, fiind potrivit pentru orașe, și că Lilium încearcă să integreze avioanele în infrastructură ținând cont de cum trăiesc oamenii și respectându-le nevoile.

Piața pentru taxiuri zburătoare ar putea valora 1.5 trilioane de dolari până în 2040, conform unei analize realizate de Morgan Stanley.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii