Un sat din Rusia a fost invadat de zeci de urşi polari în căutare de hrană

in Biodiversitate, Schimbări Climatice 7 December 2019 645 Views

Un sat din nord-estul Rusiei încearcă să găsească soluţii pentru a alunga şi proteja zeci de urși polari care au invadat zonă în căutarea hranei.

„Invazia” a 56 de urși a dus la anularea unui număr de evenimente publice din satul Ryrkaypiy, inclusiv repetițiile pentru un concert de Anul Nou, potrivit World World Wildlife Fund.

“Motivul principal este topirea zonei de gheață marină cauzată de schimbările climatice. În absența teritoriilor acoperite cu gheață, animalele sunt obligate să meargă pe uscat în căutarea hranei”, a declarat WWF într-un comunicat.

De asemenea, copiii sunt nevoiți să ia autobuze special programate la școală.

Între timp, două persoane au fost repartizate să patruleze yonele mărginaşe ale satului pentru a opri intrarea urșilor, în timp ce alți voluntari s-au alăturat și ei pentru a ajuta.

Potrivit șefului patrulei Tatyana Minenko, urșii „sunt toţi slabi” și sunt „atât animale adulte, cât și animale tinere”.

Se crede că s-au aventurat aproape de sat, după ce au descoperit cadavre în apropiere, din care se hrănesc acum. Dar, deși o astfel de vizită a urșilor polari nu este neapărat neobișnuită, potrivit WWF, însă un grup atât de mare este.

„Dacă ar fi suficientă gheață, urșii ar merge mai spre nord pentru a vâna foci. Întrucât gheața nu este suficient de groasă, ei vor rămâne la mal și vor vizita satul din cauza curiozității și a foamei. Depunerile spontane de deșeuri pot atrage animalele: urșii vor merge pentru mirosul deșeurilor alimentare, indiferent de disponibilitatea altor alimente. Adunarea urșilor polari devine din ce în ce mai frecventă, iar noi trebuie să ne adaptăm și să găsim modalități de a evita conflictele dintre oameni și animale”, spune Mikhail Stishov, coordonatorul proiectelor de biodiversitate arctică pentru WWF-Rusia.

Foto Copyright: Maxim Dyominov/WWF

Comentarii

comentarii