20 de tipuri de paine, comercializate in Romania, au ZERO E-uri

in Revista presei 12 September 2013 516 Views

Dintre cele 80 de tipuri de paine analizate de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor, in cadrul unui studiu, 25% contin zero E-uri,  15%,  1 singur E, iar 3 dintre ele contin 7 E-uri, se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania ÔÇô A.N.P.C.P.P.S.Romania ÔÇô InfoCons┬á a realizat studiul pe etichetele┬á produselor de panificatie tip paine ce se regasesc pe piata din Romania.

In cadrul studiului au fost analizate 80 de tipuri de paine , achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii┬á Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor din supermarket-urile de pe teritoriul tarii, in perioada 01 -20 august 2013. De asemenea, din punctul de vedere al existentei pe etichetele produselor supuse studiului a informatiilor nutritionale 37, 5% nu┬á au specificate aceste informatii, iar valorile energetice (kcal/100 gr) variaza intre 210 si 273.4ÔÇŁ, potrivit asociatiei.

Producatorii analizati in cadrul studiului sunt urmatorii: KARAMOLEGOS BAKERY ROMANIA, real, ÔÇô Hypermarket Romania S.R..L., S.C. VEL PITAR S.A., S.C. TITAN S.A. , S.C. CARREFOUR ROMANIA S.A. , S.C. DOGROGEA GRUP S.A., S.C. VELROM S.R.L., S.C. Romania Hypermarche S.A., S.C. Lidl Discount S.R.L., S.C .GREWE S.R.L si┬á SMART FOOD SOLUTIONÔÇŁ, se arata in comunicatul asociatiei.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania –┬á A.N.P.C.P.P.S.Romania ÔÇô InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. –┬á International Consumer Research&Testing pentru┬á produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

Comentarii

comentarii