Un sfert dintre români preferă mersul pe bicicletă

in EcoLIFESTYLE, Slider homepage, Transport 5 July 201811 Views

83% dintre rom├óni ╚Öi-ar dori s─â fac─â mai mult sport, iar peste 26% prefer─â mersul pe biciclet─â, potrivit studiului ÔÇ×Atitudini ╚Öi comportamente ale rom├ónilor legate de sportÔÇŁ, realizat de Quantix Marketing Consulting pentru Telekom Rom├ónia.

Peste jum─âtate dintre cei chestiona╚Ťi afirm─â c─â practic─â sport, cu diferite grade de intensitate. Cele mai practicate sporturi sunt alergarea – 58,6%, clasele (fitness, aerobic, pilates etc.) – 29,7%, fotbalul – 27,1% ╚Öi mersul pe biciclet─â – 26,7%. Sporturile care pot fi practicate ├«n sal─â ├«nregistreaz─â frecven╚Ťa cea mai crescut─â: 75% dintre rom├óni se antreneaz─â cel pu╚Ťin o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â. Dac─â ar avea ocazia, peste 70% dintre responden╚Ťi ar participa la diverse activit─â╚Ťi ├«n aer liber, alergat ╚Öi mers pe biciclet─â.

Studiul ÔÇ×Atitudini ╚Öi comportamente ale rom├ónilor legate de sport ÔÇô 2018ÔÇŁ a fost realizat online, pe un e╚Öantion reprezentativ na╚Ťional urban de 1.040 persoane cu v├órste ├«ntre 18-55 ani. Colectarea datelor a avut loc ├«n perioada 27.04.2018 ÔÇô 08.05.2018.

De ce bicicleta încă nu este privită ca mijloc de deplasare în București

Cu toate acestea, dincolo de suportul declarativ al popula╚Ťiei pentru acest mijloc de deplasare, bicicleta nu┬áeste luat─â, la modul real, ├«n considerare ca alternativ─â la modalit─â╚Ťile curente de deplasare, cel pu╚Ťin ├«n┬áBucure╚Öti.┬áConcluzia reiese din datele unui sondaj de opine care a avut ca obiectiv revelarea barierelor ╚Öi a solu╚Ťiilor ce pot ├«ncuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport.

De╚Öi peste 98% din participan╚Ťii la sondaj apreciaz─â c─â dezvoltarea acestui mijloc de deplasare ar fi un┬álucru bun sau foarte bun pentru Bucure╚Öti exist─â o puternic─â reticen╚Ť─â ├«n utilizarea bicicletei. Motivul invocat pentru evitarea sau utilizarea limitat─â a acestui mijloc de deplasare este percep╚Ťia┬ágeneral─â cu privire la faptul c─â Bucure╚Ötiul nu este un ora╚Ö prietenos pentru utilizatorii de biciclete (94%) .

Principalele bariere ├«n calea utiliz─ârii bicicletei ca mijloc de deplasare sunt considerate a fi riscul de┬áaccidente (71%), poluarea din trafic (67%) ╚Öi lipsa infrastructurii┬áde parcare at├ót ├«n zonele de destina╚Ťie c├ót ╚Öi ├«n zonele de re╚Öedin╚Ť─â (57%). Lipsa infrastructurii de┬áparcare este asociat─â cu riscul crescut de a fi furat─â bicicleta, risc indicat de 88% dintre responden╚Ťi.

Comentarii

comentarii