Un studiu din SUA a arătat care sunt cele mai dăunătoare branduri de ață dentară care îi expune pe oameni la chimicale

in Biodiversitate, Business, EcoLIFESTYLE 14 January 2019 348 Views

Oamenii pot să absoarbă substanțe chimice industriale toxice de la unele mărci de ață dentară, arată un nou studiu din SUA. Cercetarea a arătat că oamenii sunt în mod obișnuit expuși acestei mari categorii de substanțe chimice, cunoscute sub numele de PFAS, dintre care unele au fost legate de boli de inimă și de cancer.

Femeile care au spus că au folosit aţa de Oral-B Glide au avut un nivel mai ridicat de PFAS numit acid perfluorhexan sulfonic (PFHxS) în sânge decât cei care nu au folosit-o, au raportat cercetătorii în publicaţia Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology.

“Nu încerc să le spun oamenilor, să nu folosească aţa dentară”, a declarat, pentru BuzzFeed News, Katie Boronow, un om de ştiinţă la Silent Spring Institute in Newton, Massachusetts, care a făcut parte din studiu. “Este vorba despre alegerea unor produse mai sigure.”

În plus față de analiza sanguină a participanţilor la studiu, cercetătorii au analizat substanţele chimice ale 18 tipuri de ață dentară. Şase au testat pozitiv pentru fluor, un element care indică prezenţa de compuşi PFAS. Aceste produse au fost CVS Health EaseBetween SuperSlip Dental Floss Waxed, Oral-B Glide Pro-Health Mint și Glide Pro-Health Original, Crest Glide Deep Clean Cool Mint Floss, Safeway Signature Care Mint Waxed Confort Floss, și Colgate Total Dental Floss Mint.

“Siguranța persoanelor care folosesc produsele noastre este prioritatea noastră numărul unu. Aţa noastră dentară trece printr-o testare amănunțită a siguranței și ne asigurăm de siguranța tuturor produselor noastre “, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Procter & Gamble, compania care deține marca Oral-B și Crest, pentru BuzzFeed News.

Un purtător de cuvânt al CVS Pharmacy a declarat prin e-mail că compania este “angajată să se asigure că produsele pe care le oferim sunt sigure, funcționează conform destinației, respectă reglementările și satisface clienții. Vom revizui studiul și vom contacta și furnizorul acestui produs. ”

Frumusețe toxică – Substanțele chimice toxice din cosmetice și impactul lor asupra organismului uman

Colgate-Palmolive și Safeway nu au răspuns solicitărilor de comentarii de la BuzzFeed News.

Compușii PFAS sunt utilizați în fabricarea multor produse de consum, inclusiv articole de gătit din teflon și antiaderente, încălțăminte și haine impermeabile, covoare, tapițerie și unele tipuri de ambalaje alimentare. (Site-ul Colgate descrie aţa dentară Total Dental ca o “fibră de teflon cu o singură ramură”).

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 178 de femei.

Scopul studiului, a spus Boronow, a fost de a obține o idee mai clară despre modul în care oamenii au absorbit substanțele chimice.

“În afară de persoanele care au contaminat apa potabilă sau sunt expuse la chimicale PFAS la locul de muncă, nu știm care sunt cele mai importante surse de expunere”, a spus ea.

Cum poți evita substanțele chimice care afectează sistemul endocrin

Comentarii

comentarii